r
Nosalty Logó

Csicsókás pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Konczsuzsi
Csicsókás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 323 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6489.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    4385 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 3036 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A csicsókát megfőzzük, ha megfőtt megtisztítjuk, pépesítjük, kissé hagyjuk hűlni.
  2. Az élesztőt megfuttatjuk.
  3. Amikor a csicsóka éppen langyos már, a többi összetevővel, és ha kell, 1-2 kanál tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
  4. Kicsit pihentetjük, ha van időnk, akkor úgy 15 percet, ha nincs, nem muszáj, kihagyható.
  5. A tésztát lisztezett deszkán nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  6. Késsel bekockázzuk a tetejét.
  7. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Zsírozott-lisztezett vagy sütőpapirral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat.
  9. Tetejüket pirospaprikás tejjel megkenjük, és hagyjuk kelni.
  10. Amikor megkelt (kb. fél óra), előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 72809
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Konczsuzsi 13 recept

A búzakorpa és a lenmag helyettesithető mással, olajos magvakkal, szezámmaggal, dióval vagy zabpehelyel, zabkorpával, de el is hagyható. Ugyanez igaz a borsra is. ízlés szerint elhagyható, vagy kiegészithető más fűszerekkel. Szerintem szerecsendió illene még a csicsóka izéhez.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...