r
Nosalty Logó

Csicseriborsóval töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Csicseriborsóval töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2471 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1974.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 824 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5924.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    2577 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2335 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1344 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1310 micro
Összesen 2471 kcal
  • 19% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsó konzervről leöntjük a levét, leöblítjük, egy keverőtálba tesszük. Rácsavarjuk fél lime levét, adunk hozzá édes chiliszószt, szórunk rá kevés sót, borsot, római köményt és koriandert, rávágjuk a petrezselyemzöldet, elkeverjük.
  2. A csirkemellet hosszában felszúrjuk, kiöblösítjük a lyukat, hogy megtölthessük a zsebet. Annyi fűszeres csicseriborsót teszünk bele, amennyit csak tudunk, hogy jó duci legyen a hús, majd a végét fogvájóval összetűzzük.
  3. Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon megpirítjuk a felaprított hagymát. Amikor már karamellizálódott, beletesszük a töltött csirkemelleket, melyeket megsóztunk, borsoztunk, és körbesütjük, míg a hús kezd kívülről színt kapni.
  4. Mikor a hús minden oldala átsült, hozzáadjuk a maradék fűszeres csicseriborsót, és felengedjük 2 dl zöldségalaplével. Fedő alatt kis tűzön kb. 10 percig pároljuk.
  5. Végül hozzáadunk egy deci görög joghurtot, amivel összeforraljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1179
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csicseriborsóval töltött csirkemell
Évi néni 1830 recept

Tegnap láttam egy műsort Gordon Ramsayvel, aki egy csirkét töltött meg csicseriborsóval, és úgy sütötte meg, amit aztán kiborított a csirkéből, amikor az megsült, és ez volt a körete is az ételnek. Ha neki jó, nekem is jó. Megfűszereztem, ahogyan gondoltam, és már rotyogott is a serpenyőben. Még itt érzem az ízét a számban, így gyorsan le is írom, had kóstolja más is, aki megkívánja. Nekem nagyon bejött. A Lidlben szoktam venni a csicseriborsót, nekem az ott kapható portugál borsó ízlik a legjobban. A levét is fel lehet használni, mert nagyon jól ízesített.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...