Csicseriborsós sertéspörkölt barnarizzsel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
KisnéTimi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
200g sertéscomb364 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
100g csicseriborsó378 kcal
A rizshez
-
100g barnarizs367 kcal
-
18 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1275
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
400g csicseriborsó1512 kcal
A rizshez
-
400g barnarizs1468 kcal
-
71 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
800g víz0 kcal
Összesen
5105
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
27.1g sertéscomb49 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
6.8g paradicsom1 kcal
-
3.4g tv-paprika1 kcal
-
1.5g sertészsír14 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g gulyáskrém0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
13.5g csicseriborsó51 kcal
A rizshez
-
13.5g barnarizs50 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
27.1g víz0 kcal
Összesen
172
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2424 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 1025 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 458.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 597 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
1275
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 279.7 g
Zsír
-
Összesen 180.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9696.1 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 996 mg
-
Foszfor 4102 mg
-
Nátrium 3812 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 590.7 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 1834.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2388 micro
-
Kolin: 1092 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1231 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 533 micro
Összesen
5105
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 174 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
80 dkg sertéscomb
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 db tv-paprika
-
3 ek sertészsír
-
1 db leveskocka
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
A rizshez
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db leveskocka
Elkészítés
A pörkölthöz
- A combot kis kockákra vágjuk.
- A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, majd néhány perc múlva lehúzzuk a héjukat, és összevágjuk őket.
- A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a paradicsomokat. Egy kis ideig még együtt sütjük tovább.
- Húzzuk félre a tűzről, és ízesítsük a húsleves-kockával, az ételízesítővel, a borssal, a pirospaprikával, a gulyáskrémmel és a pirosarannyal. Tegyük bele a húst is, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Törjük bele a fokhagymát, és jól keverjük össze. Közepes lángon fedő alatt főzzük.
- A csicseriborsót szűrjük le. Amikor már puha a hús, adjuk hozzá a csicseriborsót, és főzzük össze.
- A rizst mossuk meg, és kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit. Öntsük rá a vizet, tegyük bele a leveskockát, és fedő alatt pároljuk.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7233
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
KisnéTimi
35 recept
Nyáron Törökországban lógattam a lábam. Ott ettem csicseriborsós marhapörköltet barnarizzsel. A törökök nem esznek disznóhúst, én meg nem nagyon rajongok a marháért, ezért disznóhússal készítettem el itthon. Meg kell jegyeznem, hogy az ottani marhának más volt az íze, mint az itthoninak és ízlett, de itthon nem kísérletezek!