r
Nosalty Logó

Csevap tál egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Csevap tál egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 9432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    528 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    209.9 g

Zsír

  • Összesen
    825.2 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    250 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5656.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2492 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1535 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    468 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    916 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    951 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    5268 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4306 micro
Összesen 9432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    252 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Elkészítés

A csevaphoz

  1. A darált húst dolgozzuk össze 1 tojással, valamint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk belőle kis kolbászkákat, és sütésig tegyük kiolajozott tálcára.
  2. Készítsük el a salátának valót és az önteteket: a jégsalátát vágjuk tetszés szerint darabokra vagy csíkokra, a paradicsomot gerezdekre, a lilahagymátés a petrezselymet finomra. Tegyük mindegyiket külön edényben félre.
  3. Az öntetekhez a joghurtot és a tejfölt egy keverőtálban keverjük jól össze, sózzuk, borsozzuk, majd osszuk két részre egy másik edény felhasználásával. A csípős öntethez adjunk a keverékhez erős paprikakrémet és darált chilit, jól keverjük el, és tegyük félre. A másik öntethez zúzott fokhagymát és finomra vágott friss kaprot keverünk, majd azt is tegyük félre.
  4. Nagyobb serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd süssük aranybarnára a kolbászkákat. Eközben egy másik edényben süssük a hasábburgonyát is.
  5. Tálaláskor minden összetevőt külön tálontegyük az asztalra, válasszák ki vendégeink saját összeállításukat, és a kedvükre valóöntetet.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 54411
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Ajánló

Legjobb a nyári szezonban, faszenes grillen készíteni. Ezesetben ne feledkezzünk el azonban sütés közben olajjal kenegetni a kolbászkákat, egyrészt a parázsra lecsöppenő olaj füstje remek aromát kölcsönöz, másrészt védi őket a kiszáradástól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csevap tál egyszerűen
Kornél 167 recept

Ez a csevap vagy (cevapcica) legegyszerűbb elkészítési módja. Igazság szerint háromféle hús (birka, marha, sertés) keverékéből készül, és nem salátát meg hasábburgonyát, hanem ajvárt, mustárt és ezüsthagyma kockákat kínálnak mellé, továbbá nem gázon serpenyőben, hanem faszenes grillen sütik. Ez egy kicsivel gyerekbarátibb verzió, az összeállítás pedig így is rendben van. Egy próbát feltétlenül megér...:)

Hozzávalók

A csevaphoz

A salátához

Az öntetekhez

A burgonyához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...