Csevap tál egyszerűen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csevaphoz
-
120g sertésdagadó563 kcal
-
80g marhanyak102 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A salátához
-
80g paradicsom14 kcal
-
36g lilahagyma13 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
80g jégsaláta11 kcal
Az öntetekhez
A burgonyához
-
200g hasábburgonya294 kcal
A sütéshez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1885
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csevaphoz
-
600g sertésdagadó2814 kcal
-
400g marhanyak512 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A salátához
-
400g paradicsom72 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
400g jégsaláta53 kcal
Az öntetekhez
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g joghurt122 kcal
A burgonyához
-
1000g hasábburgonya1470 kcal
A sütéshez
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
9432
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A csevaphoz
-
14.7g sertésdagadó69 kcal
-
9.8g marhanyak13 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A salátához
-
9.8g paradicsom2 kcal
-
4.4g lilahagyma2 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
9.8g jégsaláta1 kcal
Az öntetekhez
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4.4g kapor2 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
4.9g joghurt3 kcal
A burgonyához
-
24.4g hasábburgonya36 kcal
A sütéshez
-
10.4g napraforgó olaj92 kcal
Összesen
232
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 165 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 528 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 307 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
1885
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 209.9 g
Zsír
-
Összesen 825.2 g
-
Telített zsírsav 200 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 250 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 580 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5656.5 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1205 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 554 mg
-
Foszfor 2492 mg
-
Nátrium 1207 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2639.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1535 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 181 mg
-
C vitamin: 468 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 916 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 951 micro
-
Kolin: 567 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 419 micro
-
β-karotin 5268 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 4306 micro
Összesen
9432
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 252 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A csevaphoz
-
60 dkg sertésdagadó
-
40 dkg marhanyak
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
A salátához
-
4 db paradicsom
-
2 db lilahagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db jégsaláta
Az öntetekhez
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 teáskanál csípős paprikakrém
A burgonyához
A sütéshez
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A csevaphoz
- A darált húst dolgozzuk össze 1 tojással, valamint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk belőle kis kolbászkákat, és sütésig tegyük kiolajozott tálcára.
- Készítsük el a salátának valót és az önteteket: a jégsalátát vágjuk tetszés szerint darabokra vagy csíkokra, a paradicsomot gerezdekre, a lilahagymátés a petrezselymet finomra. Tegyük mindegyiket külön edényben félre.
- Az öntetekhez a joghurtot és a tejfölt egy keverőtálban keverjük jól össze, sózzuk, borsozzuk, majd osszuk két részre egy másik edény felhasználásával. A csípős öntethez adjunk a keverékhez erős paprikakrémet és darált chilit, jól keverjük el, és tegyük félre. A másik öntethez zúzott fokhagymát és finomra vágott friss kaprot keverünk, majd azt is tegyük félre.
- Nagyobb serpenyőben hevítsünk kevés zsiradékot, majd süssük aranybarnára a kolbászkákat. Eközben egy másik edényben süssük a hasábburgonyát is.
- Tálaláskor minden összetevőt külön tálontegyük az asztalra, válasszák ki vendégeink saját összeállításukat, és a kedvükre valóöntetet.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 54273
- Feltöltés dátuma: 2012. május 21.
Ajánló
Legjobb a nyári szezonban, faszenes grillen készíteni. Ezesetben ne feledkezzünk el azonban sütés közben olajjal kenegetni a kolbászkákat, egyrészt a parázsra lecsöppenő olaj füstje remek aromát kölcsönöz, másrészt védi őket a kiszáradástól.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Ez a csevap vagy (cevapcica) legegyszerűbb elkészítési módja. Igazság szerint háromféle hús (birka, marha, sertés) keverékéből készül, és nem salátát meg hasábburgonyát, hanem ajvárt, mustárt és ezüsthagyma kockákat kínálnak mellé, továbbá nem gázon serpenyőben, hanem faszenes grillen sütik. Ez egy kicsivel gyerekbarátibb verzió, az összeállítás pedig így is rendben van. Egy próbát feltétlenül megér...:)