r
Nosalty Logó

Cserta menti kanászleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Cserta menti kanászleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 443 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 1772 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 60 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 443 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1762.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2619.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17698 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 1772 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zsír felét (1 ek) felolvasztjuk, a szalonnát megpirítjuk benne.
  2. Hozzáadjuk az aprított sárgarépát, fehérrépát, gombát és hagymát.
  3. 2 l vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a zöldségek majdnem puhák.
  4. A húsgombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és tetszés szerinti nagyságú gombócokat formázunk belőle, és beletesszük a levesbe.
  5. A zsír másik feléből rántást készítünk a liszttel, majd a leveshez keverjük, mikor már a gombócok is megfőttek. 2 percig tovább főzzük, majd forrón tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10999
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 23.

Ajánló

A húsgombócba petrezselymet is tehetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bártfai Laci bácsi recept apróbb módosításokkal.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...