r
Nosalty Logó

Cseresznyés sajttorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Cseresznyés sajttorta 2.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 1745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 6978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    491.7 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2062.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 6978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A kekszalaphoz

  1. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A vajat vagy sütőmargarint felolvasztjuk, és a keksszel egy tálban fakanállal összekeverjük alaposan. A sütőforma aljára tapasztjuk, a tetejét elsimítjuk. 1 óráig hűvös helyen hagyjuk állni, hogy megkeményedjen.
  2. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
  3. A krémsajtot, a citromhéjat meg a citromlevet, a cukor felét és a mandulát egy nagy tálban összekeverjük.
  4. A tejszínt a maradék cukorral habbá verjük, evőkanállal a krémbe forgatjuk.
  5. A formába, a kekszalapra simítjuk, és 2 óráig hűvös helyen állni hagyjuk.
  6. A cseresznyét lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk. A gyümölcsöt a tortára terítjük. A tortazseléport az utasítás szerint 5 dl cseresznyelével elkészítjük, kihűtjük, és a cseresznyére öntjük, majd 2 órára behűtjük.
  7. Tálalás előtt a tortakarimát lehúzzuk, és a tortát a tortalappal együtt tálra fektetjük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21275
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés sajttorta 2.
Becsei Ágnes 100 recept

Végre egy kicsit más, nem a megszokott gyümölcsös torta, nagyon finom.

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...