Cseresznyés-rozmaringos schiacciata
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
1g rozmaring2 kcal
-
7g olívaolaj63 kcal
-
25g kenyérliszt bl8090 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
17g író7 kcal
-
3 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g víz0 kcal
Tetejére
-
50g cseresznye29 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
Összesen
298
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
7g rozmaring9 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
100g író40 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g só0 kcal
-
30g víz0 kcal
Tetejére
-
300g cseresznye174 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
Összesen
1786
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
5.2g olívaolaj46 kcal
-
18.3g kenyérliszt bl8066 kcal
-
18.3g rétesliszt67 kcal
-
12.2g író5 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
3.7g víz0 kcal
Tetejére
-
36.5g cseresznye21 kcal
-
1.2g barna cukor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
Összesen
219
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
298
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 49 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2069.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.4 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 402.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
1786
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
0.5 dl olívaolaj
-
15 dkg kenyérliszt bl80
-
15 dkg rétesliszt
-
1.5 dkg friss élesztő
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 kk sütőpor
-
1 késhegynyi só
-
0.3 dl víz
Tetejére
-
1 ek barna cukor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Tészta
- A rozmaringot mossuk meg. A leveleit szedegessük le, és kicsit aprítsuk fel. Tegyük a 0,5 dl olívaolajba, és „áztassuk” benne egy éjszakát (vagy minimum 5-6 órát).
- Másnap a langyosra melegített íróhoz /joghurthoz/ adjunk hozzá egy kávéskanálnyi cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk állni 15 percet, amíg kellően felfut.
- A tésztához egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, a sóval és a fahéjjal. Ezután adjuk hozzá a leszűrt rozmaringos olívaolajat, a felfutott kovászt és a vizet. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, majd olajozott (nem lisztezett) munkafelületen dagasszuk 8-10 percet. Tegyük kelesztőtálba, és egy óra alatt kelesszük a duplájára a tésztát. Ezután nyújtsuk ki megközelítőleg téglalap alakúra, és tegyük kiolajozott (természetesen olívaolajjal) tepsibe.
- Hagyjuk másodjára is 30 perc alatt megkelni. Ezután egy csepp olajat tegyünk a kezünkre, és ujjaink hegyével nyomkodjunk kis krátereket a tésztába, majd egy villával is szurkáljuk meg.
- A cseresznyét hintsük meg a cukorral és a fahéjjal, forgassuk össze, és egyenletesen oszlassuk el a tészta tetején, ezután szórjunk meg néhány rozmaringlevéllel is.
- Előmelegített 190 fokos sütőben süssük 20-25 percet.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 729
- Feltöltés dátuma: 2015. június 28.
Ajánló
Én friss ricottával tálaltam, de önmagában, langyosan is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A schiacciata egy toszkán kenyérféleség, amelyet készítenek sós és édes változatban is. Az édeshez ők leginkább szőlőt használnak, de annak még nincs szezonja...a cseresznyének viszont igen, így én ezzel próbáltam ki. Nem bántam meg, mert nagyon finom, a cseresznye és rozmaring íze remekül harmonizál...biztosan el fogom máskor is készíteni, akár másfajta gyümölccsel is! :)