Cseresznyés-ribizlis-túrós pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
28 kcal
A töltelékhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
50g cseresznye29 kcal
-
38g piros ribizli21 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A morzsához
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g víz0 kcal
Összesen
1222
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
111 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
200g cseresznye116 kcal
-
150g piros ribizli82 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A morzsához
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
4880
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
8.5g vaj61 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
2.3g sárgabaracklekvár6 kcal
A töltelékhez
-
28.4g tehéntúró42 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.4g búzadara5 kcal
-
11.4g cseresznye7 kcal
-
8.5g piros ribizli5 kcal
-
1.1g tejföl2 kcal
A morzsához
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
5.7g barna cukor22 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0.5g víz0 kcal
Összesen
278
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 52.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1289.7 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.4 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 188.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
1222
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.8 g
Zsír
-
Összesen 210.3 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 659 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5158.8 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1573 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 629.5 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 752.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1478 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 1440 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
4880
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.4 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
278
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
15 dkg vaj
-
8 dkg porcukor
-
1 db tojássárgája
-
2 ek sárgabaracklekvár
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
10 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 evőkanál búzadara
-
20 dkg cseresznye
-
15 dkg piros ribizli
-
1 ek tejföl
A morzsához
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg barna cukor
-
5 dkg vaj
-
1 ek víz
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk.
- Lisztezett deszkán kb. 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk belőle, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, megkenjük baracklekvárral.
- A töltelékhez a túrót, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a búzadarát egy tálban alaposan összekeverjük. Ha túl száraz lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lágyíthatjuk (én annak találtam). A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a baracklekvárral megkent tésztán, majd belenyomkodjuk a cseresznyéket, ribizliszemeket.
- A morzsához a lisztet a barna cukorral (nekem csak fehér volt itthon) elkeverjük, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat és 1-2 evőkanál vizet. Csak annyit, hogy morzsát kapjunk, ne álljon össze tésztává. Az így kapott morzsát a töltelék tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (15 perc).
- Kicsit hűlni hagyjuk, és utána szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9931
- Feltöltés dátuma: 2011. június 30.
Ajánló
Más gyümölcsökkel is finom, lehet kísérletezni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kaptam egy kis cseresznyét ajándékba. Volt egy pár bőven termő ribizlibokrom. Találtam egy jó kis cseresznyés-túrós pite receptet a Nők Lapja Konyha egyik számában, amit még kiegészítettem ribizlivel. Így keletkezett ez a süti! 12 szelet lesz belőle.