r
Nosalty Logó

Cseresznyés-ribizlis-túrós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés-ribizlis-túrós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 4880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1289.7 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5158.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1573 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kb. 25x25 cm-es négyzetet nyújtunk belőle, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, megkenjük baracklekvárral.
  3. A töltelékhez a túrót, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a búzadarát egy tálban alaposan összekeverjük. Ha túl száraz lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lágyíthatjuk (én annak találtam). A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a baracklekvárral megkent tésztán, majd belenyomkodjuk a cseresznyéket, ribizliszemeket.
  4. A morzsához a lisztet a barna cukorral (nekem csak fehér volt itthon) elkeverjük, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat és 1-2 evőkanál vizet. Csak annyit, hogy morzsát kapjunk, ne álljon össze tésztává. Az így kapott morzsát a töltelék tetejére szórjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (15 perc).
  5. Kicsit hűlni hagyjuk, és utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9928
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 30.

Ajánló

Más gyümölcsökkel is finom, lehet kísérletezni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy kis cseresznyét ajándékba. Volt egy pár bőven termő ribizlibokrom. Találtam egy jó kis cseresznyés-túrós pite receptet a Nők Lapja Konyha egyik számában, amit még kiegészítettem ribizlivel. Így keletkezett ez a süti! 12 szelet lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...