r
Nosalty Logó

Cseresznyés pite 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cseresznyés pite 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6523 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1620 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    3339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    738 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 5067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, utána pihentetjük a hűtőben minimum fél-3/4 órát!
  2. A töltelékhez a gyümölcsöt feltesszük kevés vízbe főni a cukorral, a fahéjjal! Kb. 10-15 percig főzzük,majd leszűrjük róla a vízet!
  3. Elkészítjük a pudingot a szokásos módon, de jó sűrűre főzzük! Ha kész, mehet bele a gyümölcs!
  4. Az egészhez mehet a zselatin vagy keményítő, majd a vajat hűlten belevegyítjük.
  5. A tészta 2/3 -át kinyújtjuk.
  6. Egy jénait vagy hasonló hőálló tálat kivajazunk, kilisztezünk, és kibéleljük a tésztával.
  7. Öntsük bele a tölteléket.
  8. A maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, tetejét tejes tojássárgával lekenjük.
  9. Szépre megsütjük! Porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9972
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Ajánló

Érdemes 1 éjszakát hűtőben hagyni állni, mert jobban összeáll a krém is, és simán szeletelhető lesz! E kép alapján mi csak pár órát bírtunk várni ezzel, de a másik megmaradt másnapra, sokkal jobb volt! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én kettőt sütöttem, az egyik vaníliás krémmel készült, a másik tejszínes pudinggal, mind a kettő ízlett a családnak! Nagyon kiadós!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...