Cseresznyés pite 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
70g finomliszt255 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
20g tej11 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
8 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
140g cseresznye81 kcal
-
27g pudingpor103 kcal
-
150g tej84 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
20g vaj143 kcal
A tetejére
-
4g tojássárgája13 kcal
-
2g tej1 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
1012
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g tej56 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
700g cseresznye406 kcal
-
135g pudingpor514 kcal
-
750g tej420 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
100g vaj717 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
5067
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
13.8g finomliszt50 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
1.6g tojásfehérje1 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
-
0.2g só0 kcal
A töltelékhez
-
27.5g cseresznye16 kcal
-
5.3g pudingpor20 kcal
-
29.5g tej17 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
A tetejére
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
0.4g tej0 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
Összesen
200
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1304.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 132.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
1012
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.3 g
Zsír
-
Összesen 189.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6523 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1620 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1239 mg
-
Nátrium 3339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 738 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 661.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 1513 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1030 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
5067
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 db tojásfehérje
-
1 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg margarin
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, utána pihentetjük a hűtőben minimum fél-3/4 órát!
- A töltelékhez a gyümölcsöt feltesszük kevés vízbe főni a cukorral, a fahéjjal! Kb. 10-15 percig főzzük,majd leszűrjük róla a vízet!
- Elkészítjük a pudingot a szokásos módon, de jó sűrűre főzzük! Ha kész, mehet bele a gyümölcs!
- Az egészhez mehet a zselatin vagy keményítő, majd a vajat hűlten belevegyítjük.
- A tészta 2/3 -át kinyújtjuk.
- Egy jénait vagy hasonló hőálló tálat kivajazunk, kilisztezünk, és kibéleljük a tésztával.
- Öntsük bele a tölteléket.
- A maradék kinyújtott tésztával beborítjuk, tetejét tejes tojássárgával lekenjük.
- Szépre megsütjük! Porcukorral hintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9972
- Feltöltés dátuma: 2011. július 01.
Ajánló
Érdemes 1 éjszakát hűtőben hagyni állni, mert jobban összeáll a krém is, és simán szeletelhető lesz! E kép alapján mi csak pár órát bírtunk várni ezzel, de a másik megmaradt másnapra, sokkal jobb volt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Én kettőt sütöttem, az egyik vaníliás krémmel készült, a másik tejszínes pudinggal, mind a kettő ízlett a családnak! Nagyon kiadós!