r
Nosalty Logó

Cseresznyés-fahéjas túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Cseresznyés-fahéjas túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 881 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7048 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.7 g
  • Cink
    244 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 881 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.2 g

Zsír

  • Összesen
    360.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7805.3 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    1508 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    2190 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    755 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    914 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2917 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2240 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 7048 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.9 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a porcukorral, margarinnal, sóval, vaníliás cukorral, citromhéjjal és a tojássárgájával. 1 órára hidegre tesszük.
  2. A töltelékhez kimagozzuk a cseresznyét, lecsepegtetjük. A túrót áttörjük.
  3. Kikenünk margarinnal egy lapossütőformát, a többi margarint felolvasztjuk.
  4. A túróhoz keverjük a tojásokat, a pudingport, tejet, margarint, vaníliás cukrot, cukrot.
  5. A tésztát kinyújtjuk, a formába terítjükúgy, hogy kb. 4 cm-es pereme is legyen.
  6. Belesimítjuk a túrókrémet, megszórjuk cseresznyével.
  7. A takaróhoz kikeverjük a margarint a porcukorral és a fahéjjal, összedolgozzuk a liszttel, és a torta tetejére morzsoljuk.
  8. Előmelegített sütőben60percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4005
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

A tetején ropogós a morzsa, belül a túró krémes, kell ennél több?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...