Cserepes csirkecomb
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
525g szilva227 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g méz5 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1050g szilva454 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g méz11 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
55.5g szilva24 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
9g sárgarépa3 kcal
-
2.6g tv-paprika0 kcal
-
26.4g csirkecomb29 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.2g méz1 kcal
-
5.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 657.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 756 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2635 micro
-
β-karotin 7248 micro
-
β-crypt 174 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 743 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1332.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1314.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1511 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 5269 micro
-
β-karotin 14496 micro
-
β-crypt 348 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1486 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 278 micro
-
β-karotin 766 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Csirkecombokról lehúzzuk a bőrét és bedörzsöljük ízlés szerinti fűszerekkel.
- A szilvákat kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk és húsos felével lefelé belesorakoztatjuk az edény aljába.
- Fokhagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. A felét rászórjuk a szilvára.
- Megtisztítjuk a sárgarépát is, és szép vékonyra karikázzuk a szilva tetejére.
- A jó húsos paprika felét is vékonyra felcsíkozzuk és a többi tetejére halmozzuk.
- Rádobjuk a maradék fokhagymát.
- Aláöntjük a vizet és az olajat, megsózzuk, borsozzuk és a rakás tetejére fektetjük a csirkecombokat.
- A combok tetejére csurgatjuk a mézet.
- A tadzsintetejét átöblítjük vízzel és letakarjuk vele az edényt. (Azzal kezdtem, hogy a legkisebb gázrózsára tettem a lángelosztót, arra az edény alját és így kezdtem belepakolni a hozzávalókat. Ha minden megvan, csak letakarjuk a fedelével és alá is lehet gyújtani. Mivel a tadzsin alja nem túlságosan magas falú, így elkerülhetjük, hogy mozgatás közben kiborítsuk a felét... vagy az egészet tetszés szerint.)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19019
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A városban bóklászás közben egy egzotikus élelmiszereket, fűszereket áruló bolt kirakatában láttam meg az edényt. A tajine, tadzsin, ugyanaz, mint a római tál, csak más forma. Tehát ugyanúgy működik. Betehető a sütőbe, de mérete és formája alkalmassá teszi, hogy fent főzőlapon, gázon, kerámialapon is használjuk. Én gázon főztem, legkisebb gázrózsa legkisebb fokozatán az edény alá téve egy lángelosztót is. Semmi tennivaló nincs tovább. Az edény lassan átmelegszik és úgy működik, mint egy kis kemence. Nem kell kavargatni, nem kell nézegetni, a kupola alatt a keringő hő szépen elkészíti nekünk az ételt. Egyetlen hátulütője, hogy legalább 2-2,5 órán át készül. De a kupola alatt bent marad mint íz és illat. Mondhatnám a vitaminok is, de nem vagyok vegyész, nem tudhatom a hő hatására mi marad és mi nem. Az edényhez hozzáérni csak óvatosan, mert nagyon sokáig tartja a hőt. Ebben viszont az a jó, hogy sokáig nem hűl ki az étel, nem baj, ha a család kicsit később verődik össze. A kupola tetején lévő foggantyú viszont nem forrósodik át, azzal megemelve belekukkanthatunk, ha kíváncsiak vagyunk mi történik bent. Én római tálból is, tajineból is natúrt vettem, mert szeretem, ha minden eredeti. Persze a mázas is az, de az már egy továbbfejlesztett változat.