r
Nosalty Logó

Cserepes csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cserepes csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2635 micro
  • β-karotin
    7248 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 588 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1511 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5269 micro
  • β-karotin
    14496 micro
  • β-crypt
    348 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 1178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csirkecombokról lehúzzuk a bőrét és bedörzsöljük ízlés szerinti fűszerekkel.
  2. A szilvákat kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk és húsos felével lefelé belesorakoztatjuk az edény aljába.
  3. Fokhagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. A felét rászórjuk a szilvára.
  4. Megtisztítjuk a sárgarépát is, és szép vékonyra karikázzuk a szilva tetejére.
  5. A jó húsos paprika felét is vékonyra felcsíkozzuk és a többi tetejére halmozzuk.
  6. Rádobjuk a maradék fokhagymát.
  7. Aláöntjük a vizet és az olajat, megsózzuk, borsozzuk és a rakás tetejére fektetjük a csirkecombokat.
  8. A combok tetejére csurgatjuk a mézet.
  9. A tadzsintetejét átöblítjük vízzel és letakarjuk vele az edényt. (Azzal kezdtem, hogy a legkisebb gázrózsára tettem a lángelosztót, arra az edény alját és így kezdtem belepakolni a hozzávalókat. Ha minden megvan, csak letakarjuk a fedelével és alá is lehet gyújtani. Mivel a tadzsin alja nem túlságosan magas falú, így elkerülhetjük, hogy mozgatás közben kiborítsuk a felét... vagy az egészet tetszés szerint.)
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19013
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A városban bóklászás közben egy egzotikus élelmiszereket, fűszereket áruló bolt kirakatában láttam meg az edényt. A tajine, tadzsin, ugyanaz, mint a római tál, csak más forma. Tehát ugyanúgy működik. Betehető a sütőbe, de mérete és formája alkalmassá teszi, hogy fent főzőlapon, gázon, kerámialapon is használjuk. Én gázon főztem, legkisebb gázrózsa legkisebb fokozatán az edény alá téve egy lángelosztót is. Semmi tennivaló nincs tovább. Az edény lassan átmelegszik és úgy működik, mint egy kis kemence. Nem kell kavargatni, nem kell nézegetni, a kupola alatt a keringő hő szépen elkészíti nekünk az ételt. Egyetlen hátulütője, hogy legalább 2-2,5 órán át készül. De a kupola alatt bent marad mint íz és illat. Mondhatnám a vitaminok is, de nem vagyok vegyész, nem tudhatom a hő hatására mi marad és mi nem. Az edényhez hozzáérni csak óvatosan, mert nagyon sokáig tartja a hőt. Ebben viszont az a jó, hogy sokáig nem hűl ki az étel, nem baj, ha a család kicsit később verődik össze. A kupola tetején lévő foggantyú viszont nem forrósodik át, azzal megemelve belekukkanthatunk, ha kíváncsiak vagyunk mi történik bent. Én római tálból is, tajineból is natúrt vettem, mert szeretem, ha minden eredeti. Persze a mázas is az, de az már egy továbbfejlesztett változat.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...