r
Nosalty Logó

Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1375 micro
  • β-karotin
    3479 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 836 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2488 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1981.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    5500 micro
  • β-karotin
    13914 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    3168 micro
Összesen 3339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római cseréptálat 10-20 percre hideg vízben áztatjuk.
  2. A megtisztított, szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, befűszerezzük a szárított kakukkfűvel és a rozmaringgal. A zöldbabot felszeleteljük, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  3. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  4. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk.
  5. A felszeletelt zöldségeket összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott szalonnát, sózzuk, majd a római tálba öntjük.
  6. A fűszeres csirkecombokat a zöldségekre sorakoztatjuk, és ráöntjük a fehérbort.
  7. A római tálra rátesszük a tetejét, és készre sütjük a csirkét. (Az utolsó 20 percben levesszük a római tál tetejét, és így fejezzük be a sütést.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 984
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 62964
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cserépben sült, zöldséges, fehérboros csirke igazi római tálas étel. Gyerekkoromban anyukám gyakran készített ehhez hasonló csirkét. Talán fehérbort nem tett hozzá. Készíthetjük egész csirkéből is feldarabolva vagy tetszés szerinti csirkehúsból. Nálam most alsó- és felsőcombból készült. Szeretem az ilyen praktikus ételeket. A hússal együtt a köret is elkészül, és azon kívül, hogy összerakjuk a tálba az ételt, és fűszerezzük, a többi munkát nyugodtan a sütőre bízhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...