Cserépben sült zöldséges-fehérboros csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
188g csirke alsócomb202 kcal
-
188g csirke felsőcomb352 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
836
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
750g csirke alsócomb809 kcal
-
750g csirke felsőcomb1409 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3339
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.5g csirke alsócomb25 kcal
-
23.5g csirke felsőcomb44 kcal
-
6.3g zöldbab2 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
5.6g fehérrépa4 kcal
-
3.1g paprika1 kcal
-
3.1g paradicsom1 kcal
-
18.8g burgonya11 kcal
-
1.6g füstölt szalonna10 kcal
-
3.1g fehérbor3 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
106
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1226.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 495.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1375 micro
-
β-karotin 3479 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
836
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 220 g
Zsír
-
Összesen 189.2 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4906.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 473 mg
-
Foszfor 2488 mg
-
Nátrium 1242 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1981.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1609 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 248 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 5500 micro
-
β-karotin 13914 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 3168 micro
Összesen
3339
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 172 micro
-
β-karotin 435 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 81 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
6 db csirke alsócomb
-
6 db csirke felsőcomb
-
20 dkg zöldbab
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
6 közepes db burgonya
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 dl fehérbor
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A római cseréptálat 10-20 percre hideg vízben áztatjuk.
- A megtisztított, szárazra törölt csirkecombokat megsózzuk, befűszerezzük a szárított kakukkfűvel és a rozmaringgal. A zöldbabot felszeleteljük, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, és felkarikázzuk.
- A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
- A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk.
- A felszeletelt zöldségeket összekeverjük, hozzáadjuk a felcsíkozott szalonnát, sózzuk, majd a római tálba öntjük.
- A fűszeres csirkecombokat a zöldségekre sorakoztatjuk, és ráöntjük a fehérbort.
- A római tálra rátesszük a tetejét, és készre sütjük a csirkét. (Az utolsó 20 percben levesszük a római tál tetejét, és így fejezzük be a sütést.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 984
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 62993
- Feltöltés dátuma: 2010. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A cserépben sült, zöldséges, fehérboros csirke igazi római tálas étel. Gyerekkoromban anyukám gyakran készített ehhez hasonló csirkét. Talán fehérbort nem tett hozzá. Készíthetjük egész csirkéből is feldarabolva vagy tetszés szerinti csirkehúsból. Nálam most alsó- és felsőcombból készült. Szeretem az ilyen praktikus ételeket. A hússal együtt a köret is elkészül, és azon kívül, hogy összerakjuk a tálba az ételt, és fűszerezzük, a többi munkát nyugodtan a sütőre bízhatjuk.