r
Nosalty Logó

Császárszalonnába tekert lilahagymás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Császárszalonnába tekert lilahagymás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5860 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11133.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1113 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    7556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 5860 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott, a többi alapanyaggal (a reszelt lilahagymával, reszelt sajttal) összedolgozzuk a tésztát. Alapos simává dagasztjuk.
  2. Kb. 1 óra kelesztés következik.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. Háromszögekre felvágjuk. A vastagabb részébe teszünk egy darabka vajat, majd tekerjük fel a kifliket.
  4. A szeletekre vágott császárszalonnát tekerjünk a kifli köré, majd tegyük sütőpapíros, vagy vajjal kikent tepsibe, egymástól kis távolságra.
  5. A kimaradó tészta részt kenjük be felvert egész tojással.
  6. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket, és aranysárgára sütjük 200 fokon. Kb. 24 db lesz ebből a mennyiségből. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 604
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33428
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tésztába reszelt lilahagyma jó ízt ad a kiflinek, na és a köré tekert szalonnáról ne is beszéljünk. Vendégváró előételnek is kiváló! Vaj mindenképp kell a tészta belsejébe, hiszen ettől lesz puha!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...