r
Nosalty Logó

Császármorzsa szilvadzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Császármorzsa szilvadzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Császármorzsa

Szilvadzsem

Tálalás

Összesen 807 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Császármorzsa

Szilvadzsem

Tálalás

Összesen 8090 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Császármorzsa

Szilvadzsem

Tálalás

Összesen 189 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 807 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.2 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8079.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1689 mg
  • Nátrium
    4689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1269.4 g
  • Cukor
    717 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1964.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    365 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2504 micro
Összesen 8090 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Császármorzsa

Szilvadzsem

Tálalás

Elkészítés

Császármorzsa

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A porcukrot a fehérjével kemény habbá verjük.
  2. Palacsintatésztát készítünk a liszt, tej, tojássárga, búzadara, szódavíz felhasználásával. Kevés sót és citromhéjat rakunk hozzá.
  3. A kemény tojásfehérjét hozzákeverjük.
  4. Állni hagyjuk egy órát, minimum. Azért, hogy a búzadara dagadjon.

Szilvadzsem

  1. A szilvát tisztítjuk, és cukorral és vörösborral feltesszük főzni. 20 perc főzés után, kézi turmixszal durvára mixeljük.
  2. A vízzel elkevert keményítőt belekeverjük, és kiforraljuk.

Tálalás

  1. Mindig frissen kell készíteni!
  2. Vajat forrósítunk egy teflonserpenyőben. Háromszor több palacsintamasszát öntünk bele, mint a palacsintánál általában.
  3. A vajon sütjük, és falapáttal nagyobb darabokra szedjük, amíg kis galuskákat nem kapunk, de közben porcukorral is meghintjük. Így sütés közben karamellréteget kap.
  4. Forró mártással, forrón porcukrozva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3806
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 19.

Ajánló

Mindig frissen kell készíteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa szilvadzsemmel
Friedrich Antal 76 recept

Ausztriában kóstoltam az így elkészített császármorzsát.

Hozzávalók

Császármorzsa

Szilvadzsem

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...