r
Nosalty Logó

Császármorzsa körtekompóttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buday Péter
Császármorzsa körtekompóttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Császármorzsa

Kompót

Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Császármorzsa

Kompót

Összesen 2559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Császármorzsa

Kompót

Összesen 159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.4 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    859.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2210 micro
Összesen 2559 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Császármorzsa

Kompót

Elkészítés

Császármorzsa

  1. A körtét meghámozzuk, és nagyon kicsi kockákra vágjuk.
  2. Lábosban vizet forralunk, ízesítjük fahéjjal, citromlével, kevés kristálycukorral. Mikor felforr, akkor beleöntjük a körtét. Néhány percig állni hagyjuk benne.
  3. Leszűrjük a körte kétharmad részét. A levet és a maradék körtét összeturmixoljuk. Ebbe a krémbe tesszük a körte kockákat.

Kompót

  1. A tojássárgáját kikeverjük a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Ízesítjük őrölt fahéjjal, narancslével, citrom és narancs reszelt héjával. Egy csipet só is kerül bele.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, annyit, amennyit felvesz a tojás, és még tudjuk habverővel keverni. Hozzáöntünk egy kevés tejet, simára keverjük, és belelazítjuk a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk állni fél órát.
  3. Vajat olvasztunk egy serpenyőben, beleöntjük a tésztát, és állandó keverés mellett aranybarnára sütjük. (Nem kell megijedni, ha először összeáll a tészta a serpenyőben nagy csomóban! Türelmesen kell keverni.)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4184
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Császármorzsa körtekompóttal
Buday Péter 18 recept

-

Hozzávalók

Császármorzsa

Kompót

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...