r
Nosalty Logó

Császármorzsa 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Császármorzsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 787 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    790 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1241 micro
Összesen 3135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Robotgéppel vagy habverővel felverjük.
  3. Beleöntjük a tejet, és apránként hozzákeverjük a lisztet.
  4. A beáztatott mazsolát rummal együtt a tésztához adjuk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az előző tésztához keverjük.
  6. 4 részletben sütjük meg. Adagonként 1,5 dkg vajat felolvasztunk a serpenyőben és beleöntjük a tészta 1/4 részét. Az alját aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk. (Nem baj, ha nem tudjuk egyben megfordítani, úgy is össze kell majd törni a tésztát.)
  7. Ha megsült, villával darabokra tépkedjük, porcukorral és pirított mandulával megszórjuk.
  8. Házi szilva-, vagy sárgabarack lekvárt kínálunk hozzá.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 596
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 134904
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 01.

Ajánló

Házi szilva-, vagy sárgabarack lekvár és édes fehérbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó pár évvel ezelőtt ettem egy ausztriai síelés alkalmával először igazi császármorzsát. Gyerekkoromban nagyon gyakran ettünk mélyhűtött, készen kapható változatot. Azt hittem, hogy ez a császármorzsa és bevallom nagyon meglepődtem, amikor az étteremben elém tették a tényleg igazit. Hát van különbség.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...