Croque monsieur ahogy Zsófia készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Almási Zsófia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
1095
kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
Összesen
2190
kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 69.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3074.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 895 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 1538 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 88.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 397 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
1095
kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.4 g
Zsír
-
Összesen 138.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6148.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1789 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 3076 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 176.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 794 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
2190
kcal
- 18% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyereket megkenjük a vajkrémmel, rátesszük a szalámit, megszórjuk a reszelt sajttal, kettévágjuk,és egymásra borítjuk.
- Elkészítjük a besamel mártást : a margarint felolvasztjuk egy kevés olívaolajon, mikor felolvadt, rátesszük a lisztet, és mikor kezd barnulni, felöntjük egy kevés tejjel, elkeverjük csomómentesre, és hozzáöntjük a többi tejet. Mikor kezd sűrűsödni, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a maradék reszelt sajtot, mustárt, és félretesszük hűlni.
- Mikor kellőképpen kihűlt, belemártjuk a szendvicseket, és palacsintasütőn hirtelen aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát. Zöldséggel díszítjük, tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3578
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Almási Zsófia
16 recept
Vacsira készítettem.