r
Nosalty Logó

Croque-en-bouche mézes krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nefelejcs
Croque-en-bouche mézes krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Összesen 4304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3370.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1095 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2174 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2109 micro
Összesen 4304 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Elkészítés

A fánkokhoz

  1. A vajat 3 dl vízzel felforraljuk, majd egyszerre beleöntjük a lisztet. Levesszük a tűzről, és egy fakanállal gyorsan simára keverjük.
  2. Amíg a massza hűl, elkezdjük a krémet: a tojássárgákat a mézzel, kevés tejjel, liszttel elkeverjük. A többi tejet a vaníliával felforraljuk. Hozzáöntjük a tojásos keveréket, és nagyon kis lángon besűrítjük, majd kihűtjük.
  3. Amikor a fánkmassza lehűlt, felverjük az egész tojásokat egy tálban, és apránként hozzáadjuk a masszához - ezt legjobb géppel keverni! Az a jó sűrűség, ha a massza - nem túl könnyen - de leesik a kanálról.
  4. Vizezett sütőlapra kiskanállal diónyi halmokat rakunk (kb. 65 db lesz), tetejüket vizes kézzel elsimítgatjuk, és 200 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. Utána nyissuk résnyire a sütő ajtaját, és hagyjuk hűlni a fánkokat, így - talán - nem esnek össze.
  5. Ennyi idő alatt kb. lehűlt a krém alapunk, amihez hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A kész krémet hűtőben tartjuk, amíg a tészta elkészül. Végül a fánkokon kis lyukat fúrunk, és nyomózsák segítségével a krémmel megtöltjük. Süteményes tálra feltornyozzuk, és karamellt csepegtetünk rá.
  6. A karamellhez 10 dkg cukrot világosbarnára pirítunk, majd pár csepp ecetet adunk hozzá, hogy minél tovább nyúlós maradjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 45x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3072
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 16.

Ajánló

Tokaji aszú illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Croque-en-bouche mézes krémmel
Nefelejcs 4 recept

Férjem kedvence ez a süti, születésnapjára mindig ezt kér, torta helyett. Bár az elkészítése nem a legegyszerűbb, ha az ember szeret valakit...

Hozzávalók

A fánkokhoz

A krémhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...