Crème brûlée fánkok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
8g margarin60 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
50g tej28 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
71g napraforgó olaj0 kcal
Krém
Máz
-
50g cukor194 kcal
Összesen
713
kcal
- 7% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
Krém
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g cukor155 kcal
Máz
-
300g cukor1161 kcal
Összesen
4279
kcal
- 7% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
24.3g finomliszt88 kcal
-
2.4g margarin17 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.6g napraforgó olaj0 kcal
Krém
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
14.6g tej8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
Máz
-
14.6g cukor56 kcal
Összesen
207
kcal
- 7% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.3 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
713
kcal
- 7% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.7 g
Zsír
-
Összesen 68.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2319.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 822 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 805 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 823.8 g
-
Cukor 395 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 113.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 396 mg
-
Retinol - A vitamin: 532 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
4279
kcal
- 7% Fehérje
- 76% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 5.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
500 g finomliszt
-
50 g margarin
-
30 g élesztő
-
3 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
2 ek cukor
-
1 csipet só
-
5 dl napraforgó olaj
Krém
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
300 ml tej
-
4 ek cukor
Máz
-
300 g cukor
Elkészítés
Tészta
- A tejet meglangyosítjuk, egy ek cukrot teszünk bele és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
- A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval, cukorral, a tojások sárgájával és a felfuttatott élesztős tejjel, majd folyamatos eldolgozás mellett hozzáadagoljuk a folyós, de nem forró margarint. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
- Meleg helyen, letakarva 1 órán át kelesztjük. Lisztezett deszkán a tésztát jól átgyúrjuk, kb. 4 cm vastagra nyújtjuk, és tenyérbelső méretű szaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. (Nekem 8 db jött ki belőle.) Miután kiszaggattuk a köröket, letakarva kis távolságra hagyjuk őket még pár percig kelni.
- Bő olajat hevítünk, majd közepes lángon hármasával megsütjük benne a fánkokat. Először az egyik felüket egy percig, fedő alatt, majd a másik felüket ugyanígy. Papírtörlőre szedjük őket és hagyjuk kissé hűlni.
Krém
- A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, pár kanál tejjel, majd hozzáadjuk a tej többi részét és folyamatos keverés mellett, lassú tűzön nagyon sűrű krémet főzünk belőle.
- A krémet hegyes végű habzsákba töltjük, megbökjük vele a fánkok szalagját és ezen át megtöltjük a fánkokat. Ami kibuggyan, egyszerűen töröljük le. Szúrt felével felfele döntsük őket egymásnak.
Máz
- Egy sütőrácsot a mosogató fölé helyezünk. A cukrot kis lábasban felhevítjük, karamellizáljuk, majd a legalacsonyabb lángra állítjuk. A fánkok egyik oldalát belemártjuk és a csupasz felükkel lefele, rács felett hagyjuk őket megszilárdulni. Amíg megszilárdulnak, lehúzzuk a tűzről a karamellt is. Amikor már megszilárdultak, visszatesszük a tűzre a karamellt és most a csupasz felüket mártjuk bele és a megszilárdult felükkel tesszük a rácsra.
- Amikor a másik felük is megszilárdult és kihűlt, fogyaszthatjuk őket.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2028
- Feltöltés dátuma: 2022. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept