r
Nosalty Logó

Citrusos tiramisu - tojás nélküli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pufinlekvár
Citrusos tiramisu - tojás nélküli
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    327 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 4830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felverjük a tejszínt keményre.
  2. Kikeverjük a mascarpone-t a tejföllel és a porcukorral, meg a citrushéjjakkal. Hozzákeverjük a felvert tejszínt.
  3. Előveszünk egy jénait vagy egy tepsit, vékonyan bekenjük az alját egy kis krémmel.
  4. A babapiskótákat gyors mozdulattal megmártogatjuk a kávéban, és kirakjuk vele az edény alját. Rákenjük a krém jó felét.
  5. Majd megint rakunk egy sor mártogatott piskótát, majd megint krém a tetejére.
  6. A végén hagyhatunk 6-7 ek krémet a díszítéshez, amelybe 1 ek kakaóport keverünk, és habzsákkal, vagy annak hiányában, nejlonzacskóba töltve, és a sarkát levágva, tudjuk díszíteni.
  7. Ha egyszerűsíteni szeretnénk, akkor csak szórjuk meg kakaóporral.
  8. Legalább 6 órára tegyük a hűtőbe, hogy a piskóták átérjenek, megpuhuljanak.
  • Tepsi mérete: 25x30x5
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9860
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Ajánló

Nyáron szoktam az alsó rétegre szórni friss epret is, úgy még sokkal finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrusos tiramisu - tojás nélküli
pufinlekvár 6 recept

Nagy dilemma volt nálunk a tiramisu, mert az ilyen ízvilágú sütiket mindenki szereti, de a tiramisut a nyers tojás miatt senki sem hajlandó megenni. Ezért csináltam ezt az összeállítást, így már mindenki hajlandó megenni nálunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...