r
Nosalty Logó

Citrus illatú szendvics

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Citrus illatú szendvics
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

673
Kalória
13.9g
Fehérje
116g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
54.5g
Víz
95.8g
Koleszterin
3.3g
Rost
38.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 4032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sziruphoz

Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    695.9 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 4032 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A fenti összetevőkből tésztát dagasztunk.
  2. Hagyjuk meleg helyen 50-60 percet kelni.
  3. Amíg kel a tészta, előkészítjük a cukrot, amelybe belereszeljük a narancs és a citrom héját (vagy csak az egyiket). Jól összekeverjük.
  4. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és olvasztott vajjal alaposan megkenjük. A maradék olvasztott vajjal kikenjük a püspökkenyér-formát.
  5. A megkent tésztát megszórjuk az illatos cukorral, és csíkokra vágjuk. Öt egyforma széles csíkra. Fektessük egymásra a csíkokat, és vágjuk hat egyforma részre.
  6. A kikent formába belerakjuk a tésztát, egymás mellé függőlegesen. Letakarjuk, és hagyjuk 30-40 percet kelni.
  7. Előmelegített sütőben süssükkb. 30-35 percet. Amikor a teteje már ropogós, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  8. A narancs vagy a citrom levét kinyomjuk, és összekeverjük a porcukorral. A cukros öntettel meglocsoljuk a tészta tetejét.
  9. Kivesszük a formából, és külön darabokra szedjük. Kínálhatjuk mézzel, lekvárral vagy amivel csak szeretnénk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x12

Ezt egy szlovák weboldalon találtam. Nagyon ötletes kalács. Nem az a hagyományos, és valami újat szerettem volna készíteni hát nekiálltam megcsinálni. Mindenki azt ken rá, amit csak akar. Reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy csak úgy, ha valami édességre vágyunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!