r
Nosalty Logó

Citromtorta Mara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta Mara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    2013 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 3147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 4 dkg cukorral felverjük. A többi hozzávalót a liszt és a sütőpor kivételével a tojássárgájához adjuk. Ezt a sárga masszát habosra kikeverjük, és a tojásfehérjével óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és kikent tortaformába öntjük.
  2. 160 fokon megsütjük. Amikor kisült és kihűlt, 3 egyforma lapba felvágjuk.
  3. A következő krémet tesszük rá: A tejszínt 4 dkg porcukorral habbá verjük. A tejből, pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzünk.
  4. A zselatint fél deci langyos vízben kikeverjük, és a pudinghoz keverjük. Langyosra kihűtjük, ekkor adjuk hozzá a felvert tejszínhabot.
  5. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltjük. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, és így töltjük meg a tortát.
  6. 1-2 órát hidegre tesszük.
  7. Amikor már megdermedt a torta, levesszük a karimát, és bevonjuk.
  8. A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral és citrommal keményre felverjük.
  9. Díszítőzsák és cső segítségével feldíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3917
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a citromosat, hát még tortában.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...