r
Nosalty Logó

Citromtorta Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anita1981
Citromtorta Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Összesen 433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Összesen 4324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    245.2 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6429.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 4324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A citrom héját lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük habnak, kanalanként beletesszük a cukrot, majd a tojások sárgáját, a citromhéjat, és a vaníliás cukrot is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és óvatosan, nehogy a habot összetörjük, ezt is a sütemény alapba keverjük. A tortaformát kizsírozzuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljába, és elsimítjuk benne a piskóta masszát. Betesszük a sütőbe. Minimum 10 percig nem nyitjuk ki az ajtót, nehogy összeessen a torta. Kb. 30 perc alatt megsül. Tűpróba, hűlni hagyjuk.
  3. 1. krém: 4 dl tejet felforralunk. Közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, és a forró tejbe apránként belecsurgatjuk. Addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. A tűzről levéve félretesszük hűlni, közben néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
  4. 2. krém: Egy lábasban vizet forralunk. Amikor már gőzölög, ráhelyezünk egy másikat, ami éppen ráilleszkedik, és abban a 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük. Amikor elkészült, ezt is kihűtjük.
  5. 3. krém: A puha vajat a cukorral, majd a citrom kifacsart levével habosra keverjük.
  6. A tortalapot kivesszük a formából, a sütőpapírt lehúzzuk az aljáról, és háromfelé vágjuk. A meghűlt krémeket összekeverjük, és megtöltjük vele a tortát úgy, hogy a külsejére is bőségesen maradjon. Minden lapot, majd a torta oldalát és a tetejét is átkenjük citromos krémmel. Az egész citromot félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Habzsák segítségével kidíszítjük a torta peremét krémmel, végül tetszés szerinti elrendezésben citrom szeleteket rakunk mellé. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy átdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6658
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromtorta Anita konyhájából
Anita1981 13 recept

Szeretem nézni az Ízőrzők című műsort, abban láttam, gondoltam, kipróbálom. Nagyon nagy sikere lett!

Hozzávalók

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...