Citromtorta Anita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Anita1981
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
Az 1. krémhez
-
60g tej34 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
3g cukor12 kcal
A 2. krémhez
-
24g tojásfehérje12 kcal
-
6g cukor23 kcal
A 3. krémhez
A díszítéshez
-
17g citrom3 kcal
Összesen
433
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Az 1. krémhez
-
600g tej336 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
30g cukor116 kcal
A 2. krémhez
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
60g cukor232 kcal
A 3. krémhez
A díszítéshez
-
170g citrom26 kcal
Összesen
4324
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
16g tojás20 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Az 1. krémhez
-
29.2g tej16 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
A 2. krémhez
-
11.7g tojásfehérje6 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
A 3. krémhez
A díszítéshez
-
8.3g citrom1 kcal
Összesen
208
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
433
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 245.2 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6429.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1873 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 2105 mg
-
Nátrium 2094 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.8 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 600.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 931 mg
-
Retinol - A vitamin: 2142 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1513 micro
Összesen
4324
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 csapott ek porcukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Az 1. krémhez
-
6 dl tej
-
6 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukor
A 2. krémhez
-
6 db tojásfehérje
-
6 ek cukor
A 3. krémhez
A díszítéshez
-
1 db citrom
Elkészítés
A piskótához
- A citrom héját lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük habnak, kanalanként beletesszük a cukrot, majd a tojások sárgáját, a citromhéjat, és a vaníliás cukrot is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és óvatosan, nehogy a habot összetörjük, ezt is a sütemény alapba keverjük. A tortaformát kizsírozzuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljába, és elsimítjuk benne a piskóta masszát. Betesszük a sütőbe. Minimum 10 percig nem nyitjuk ki az ajtót, nehogy összeessen a torta. Kb. 30 perc alatt megsül. Tűpróba, hűlni hagyjuk.
- 1. krém: 4 dl tejet felforralunk. Közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, és a forró tejbe apránként belecsurgatjuk. Addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. A tűzről levéve félretesszük hűlni, közben néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
- 2. krém: Egy lábasban vizet forralunk. Amikor már gőzölög, ráhelyezünk egy másikat, ami éppen ráilleszkedik, és abban a 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük. Amikor elkészült, ezt is kihűtjük.
- 3. krém: A puha vajat a cukorral, majd a citrom kifacsart levével habosra keverjük.
- A tortalapot kivesszük a formából, a sütőpapírt lehúzzuk az aljáról, és háromfelé vágjuk. A meghűlt krémeket összekeverjük, és megtöltjük vele a tortát úgy, hogy a külsejére is bőségesen maradjon. Minden lapot, majd a torta oldalát és a tetejét is átkenjük citromos krémmel. Az egész citromot félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Habzsák segítségével kidíszítjük a torta peremét krémmel, végül tetszés szerinti elrendezésben citrom szeleteket rakunk mellé. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy átdermedjen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6660
- Feltöltés dátuma: 2013. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Anita1981
13 recept
Szeretem nézni az Ízőrzők című műsort, abban láttam, gondoltam, kipróbálom. Nagyon nagy sikere lett!