r
Nosalty Logó

Citromtorta Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anita1981
Citromtorta Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Összesen 433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Összesen 4324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Összesen 208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    245.2 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6429.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 4324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A citrom héját lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük habnak, kanalanként beletesszük a cukrot, majd a tojások sárgáját, a citromhéjat, és a vaníliás cukrot is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és óvatosan, nehogy a habot összetörjük, ezt is a sütemény alapba keverjük. A tortaformát kizsírozzuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljába, és elsimítjuk benne a piskóta masszát. Betesszük a sütőbe. Minimum 10 percig nem nyitjuk ki az ajtót, nehogy összeessen a torta. Kb. 30 perc alatt megsül. Tűpróba, hűlni hagyjuk.
  3. 1. krém: 4 dl tejet felforralunk. Közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, és a forró tejbe apránként belecsurgatjuk. Addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. A tűzről levéve félretesszük hűlni, közben néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
  4. 2. krém: Egy lábasban vizet forralunk. Amikor már gőzölög, ráhelyezünk egy másikat, ami éppen ráilleszkedik, és abban a 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük. Amikor elkészült, ezt is kihűtjük.
  5. 3. krém: A puha vajat a cukorral, majd a citrom kifacsart levével habosra keverjük.
  6. A tortalapot kivesszük a formából, a sütőpapírt lehúzzuk az aljáról, és háromfelé vágjuk. A meghűlt krémeket összekeverjük, és megtöltjük vele a tortát úgy, hogy a külsejére is bőségesen maradjon. Minden lapot, majd a torta oldalát és a tetejét is átkenjük citromos krémmel. Az egész citromot félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Habzsák segítségével kidíszítjük a torta peremét krémmel, végül tetszés szerinti elrendezésben citrom szeleteket rakunk mellé. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy átdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6655
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromtorta Anita konyhájából
Anita1981 13 recept

Szeretem nézni az Ízőrzők című műsort, abban láttam, gondoltam, kipróbálom. Nagyon nagy sikere lett!

Hozzávalók

A piskótához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A 3. krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...