r
Nosalty Logó

Citromtorta ahogy ankuska készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta ahogy ankuska készíti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 5088 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    340.4 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5175.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    2354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 5088 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A krémhez

  1. A kész piskótalapot betesszük a tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
  2. Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!
  3. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
  4. Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!
  5. Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.
  6. Fóliával lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ez alatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt.
  7. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13722
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű és élménydús az íze.:)

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...