r
Nosalty Logó

Citromtorta 7. - tejszínes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta 7. - tejszínes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    365.6 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4658.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 4948 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásból, a cukorból, a lisztből és a sütőporból a szokásos módon piskótát készítünk.
  2. A kész piskótalapot visszatesszük a tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
  3. Lereszeljük a citromok héját. Egy tálba öntjük a Crème fraîche-t, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük az összetevőket.
  4. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
  5. Ezután a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze. (A Duble cream-re ez nem vonatkozik, mert ebben az esetben egy nagyon masszív tejszínhabot, majdnem krémet kapunk. Vigyázni kell, mert túlkeverés esetén vajjá válik a tejszínünk!)
  6. Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskótalapra kenjük, kirakjuk babapiskótával, majd a krém másik felét a babapiskóták tetejére simítjuk.
  7. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt.
  8. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű-levelekkel, friss mentával díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18797
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Ajánló

Az előkészületi időt csak találomra írtam. az alapanyagok minőségétől is függ.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a desszert.eu oldalon találtam, Barakonyi Krisztina nevű hölgy receptje. A recepten annyit változtattam, hogy tejföl helyett Crème fraîche-t használtam. Illetve 26 cm-es tortaforma helyett 24 cm-est használtam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...