r
Nosalty Logó

Citromos túrókrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilviáá
Citromos túrókrém torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 228 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 533 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294.2 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Piskótát sütünk: A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját porcukorral és vaníliás cukorral habosra verjük.
  2. Tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. Ehhez a masszához lassan, óvatosan, kicsi adagokban hozzáadjuk a lisztet. A kész tésztát kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába rakjuk, majd készre sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  3. Krémhez a túrót összetörjük, majd jól összedolgozzuk az 5 dkg cukorral és vaníliás cukorral. A tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük. Összeforgatjuk a két masszát úgy, hogy a hab ne essen össze. A citromlevet és héjat is belekeverjük.
  4. A kihűlt piskótát a tortaformába visszarakjuk, majd ráhalmozzuk a krémet, és elegyengetjük a felszínét. Mandarin darabokkal díszítjük.
  5. 6 órára hűtőbe rakjuk, majd utána már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 30696
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilviáá 9 recept

Anyukámnak sütöttem a születésnapjára ezt a tortát. :) Ízlett neki, és nagyon megörült, amikor meglátta!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...