r
Nosalty Logó

Citromos tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilalicsi
Citromos tortácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Összesen 1010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Összesen 4030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 1010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1353 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1204 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1813 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1783 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2557 micro
Összesen 4030 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és kenjünk ki vajjal a süteményformákat.
  2. A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját a porcukorral alaposan habosítsuk fel.
  3. Közben a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá az átszitált lisztet is.
  4. Kanalazzuk a masszát a formákba, tegyük a sütőbe 15-20 percre. Az elkészült tortácskákat szedjük ki a formából, és hagyjuk hűlni.

Krém

  1. Közben készítsük el a citromkrémet, ehhez tegyük fel forrni a tejet, szórjuk bele a citromhéjat. A tojássárgáját a cukorral habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
  2. Húzzuk le a tűzhelyről a forró tejet, és folyamatos keverés mellett adjunk egy merőkanálnyit a masszához, majd a tűzhelyre visszatéve öntsük a keveréket a tejhez.
  3. Folyamatosan keverve főzzük puding állagúra. Az elkészült krémet fedjük le folpackkal, és hagyjuk kihűlni.
  4. A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a kihűlt citromos pudingot.

Máz

  1. A máz elkészítéséhez a tojássárgáját keverjük csomómentesre a porcukorral és kukoricakeményítővel, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és héját.
  2. Folyamatos keverés mellett öntsük a forró tejhez, és alacsony hőmérsékleten sűrítsük be.
  3. Utolsó lépésként adjuk hozzá a vajat, és dolgozzuk bele a krémbe. Tegyük félre, és hagyjuk hűlni.

Áztatáshoz

  1. Egy serpenyőben forraljuk fel a vizet a citromhéjjal és a cukorral. A tűzről lehúzva adjuk hozzá a limoncellót, és tegyük félre hűlni.

Összeállítás

  1. A citromos tortácska összeállításához egy kés segítségével vágjuk le az alját, és szedjük ki a formák belsejét. Ecset segítségével áztassuk át a belsejét az alkoholos sziruppal, majd kanalazzuk a kupolákba a tejszínes-citromos krémet.
  2. Zárjuk le a piskótáról levágott végekkel, tegyük rácsra a megtöltött süteményeket, majd a külsejét is áztassuk át az alkoholos sziruppal, és tegyük hűtőbe legalább két órára.
  3. A lehűtött citromtortákat fedjük be a citromos mázzal, és tegyük vissza hűtőbe újabb két órára vagy egy éjszakára. Tálalásnál díszítsük reszelt citromhéjjal, tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1708
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos tortácska
Lilalicsi 24 recept

A citrom kellemesen savanyú ízét remekül kiegészíti a puha tésztában lévő, édes töltelék. Időigényes édesség, azonban az elkészült sütemény varázsa minden fáradtságot megér.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Áztatáshoz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...