r
Nosalty Logó

Citromos-szedres epermisu torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csibedina
Citromos-szedres epermisu torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

818
Kalória
11.5g
Fehérje
56.1g
Szénhidrátok
62.2g
Zsír
216.5g
Víz
113.6g
Koleszterin
4.4g
Rost
34.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6541 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    497.7 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1732.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    583 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 6541 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. Az epret és a szedret pürésítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és az apróra vágott citromfüvet, majd belereszeljük a jó alaposan megmosott citrom héját (a levét a babapiskóták áztatásához használjuk fel).
  2. A habtejszínből kemény habot verünk, és apránként a gyümölcsös krémhez adagolva egyneművé keverjük.
  3. Kóstolást követően ízlés szerint kerülhet bele némi porcukor, ekkor újra alaposan összekeverjük a krémet.
  4. Előkészítjük a tortaformát, hogy kéznél legyen.
  5. Egy tálkába öntjük a citromlevelet (ízlés szerint ebbe is kerülhet 1-2 evőkanál porcukor), és a babapiskótákat egyesével belemártjuk, ügyelve arra, hogy kellőképpen megszívják magukat, de ne ázzanak el.
  6. A megmártózott babapiskótákkal kibéleljük a tortaforma alját egy rétegben.
  7. A piskótarétegre krém kerül, erre ismét áztatott piskóta, és így tovább, amíg a hozzávalók tartanak. Arra figyeljünk, hogy a tortánk teteje krém legyen.
  8. A tortaforma alá tegyünk tálcát, ha esetleg nem zár tökéletesen a forma, a tálca így fel tudja fogni a piskótákból esetlegesen csöpögő citromlevet.
  9. Tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
  10. A torta tetejére fehér csokit reszelünk, majd kedvünk szerint tovább díszíthetjük (a képen: maradék habbal, friss citromfű levelekkel és szederrel).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Anyák napjára született meg ez a nem túl bonyolult, de annál változatosabb ízvilágú desszert.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!