r
Nosalty Logó

Citromos sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Niki1990
Citromos sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Citromos massza

Kekszes alap

Krémsajtos réteg

Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Citromos massza

Kekszes alap

Krémsajtos réteg

Összesen 4949 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Citromos massza

Kekszes alap

Krémsajtos réteg

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    358.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    789 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3207.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.1 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1680 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1649 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 4949 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Citromos massza

Kekszes alap

Krémsajtos réteg

Elkészítés

Citromos massza

  1. A citromot megmossuk, a levét kifacsarjuk, és a héjából belereszelünk kicsit. Majd a cukorral addig melegítjük össze gőz fölött, amíg teljesen elolvad. Ezután le lehet szűrni, hogy ne maradjanak benne a citromhéjdarabok, de én nem szoktam.
  2. Ezután a vajjal még tovább melegítjük, addig, amíg elolvad benne, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  3. Mielőtt még teljesen kihűlne, hozzáadjuk az egy egész tojást, gőz fölött tovább kevergetve, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Utána teljesen kihűtjük.

Kekszes alap

  1. A kekszes alaphoz egy nagy tálban a darált kekszet összemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal. (Én nem szeretem felolvasztani, mert akkor jobban morzsolódik.)
  2. A sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe, míg el nem készül a krém.

Krémsajtos réteg

  1. A krémsajtos réteghez a fehér csokit apróra tördeljük, és a habtejszínnel elkezdjük melegíteni. (A habtejszín helyett vajjal is melegíthetjük.)
  2. Ha teljesen elolvadtak a csokidarabok, akkor kicsit hagyjuk hűlni. (Mikróban nem érdemes a csokit felmelegíteni, mert megég.)
  3. Ezután érdemes hozzáadni a vaníliás cukrot, simára keverjük, majd a mascarponét, végül a ricottát hozzáadjuk. (Ricotta helyett túrót is használhatunk, bár én jobb szeretem ezt a receptet túró nélkül, mert az túl darabos.)
  4. A citromhéjból is reszelünk bele, sőt érdemes a citromléből is egy kicsit belecsorgatni, jobb lesz az íze. Mindezt simára keverjük.
  5. Elővesszük a hűtőből a kekszes alapot, és egyenletesen rásimítjuk a krémsajtot.
  6. Végül a citromos masszát is rátesszük egy kanál segítségével, a nyelével pedig összemárványosítjuk.
  7. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13967
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Niki1990 1 recept

A család imádja a könnyed sajttortákat, ezért mindig készül egy új fajta. Ezúttal a citrom volt terítéken, ez is osztatlan sikert aratott. Nagyon könnyed krémes, bármikor elkészíthető, mert nagyon könnyű. A recept a sütidoboz oldaláról származik.

Hozzávalók

Citromos massza

Kekszes alap

Krémsajtos réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...