r
Nosalty Logó

Citromos ricottakrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos ricottakrém torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 588 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1095 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    608 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 2350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban megolvasztjuk a vajat, majd összedolgozzuk a darált háztartási keksszel és az őrölt mandulával. A kapott morzsás masszát belenyomkodjuk egy kb 20 cm átmérőjű, kapcsos oldalú, magas falú, kivajazott sütőformába, és 180 °C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  2. Eközben a krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük. (Viszonylag híg masszát kapunk.)
  3. A krémet a megsült tésztára öntjük és további 45-50 percig sütjük.
  4. Miután kivettük a sütőből, még 1 órát pihentessük, majd egy kést végigfuttatva a sütemény széle mentén elválasztjuk a formától, lecsatoljuk a tepsi oldalát és tányérra tesszük.
  5. A díszítéshez 1 citromot nagyon vékonyan felkarikázunk, a karikákat forrásban lévő vízbe tesszük, 5 percig főzzük, majd felmelegített (nem forralt!) mézbe hempergetjük, és a torta tetejére rendezzük.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 30583
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 16.

Ajánló

A receptet ebben a könyvben találtam: Nagy süteménykönyv - Közel 250 recept színes fotókkal illusztrálva

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Desszertre vágytunk, de most kivételesen nem az imádott csokis dolgok érdekeltek, hanem valami frissítőt kívántunk - biztos érezzük a tavaszt :).  Így esett a választás a citromra, mint fő összetevőre!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...