Citromos-olívaolajas-kapros lazac
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
A halhoz
-
250g lazac318 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Az öntethez
Összesen
577
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 33.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1434.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 739 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 374.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 456 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 1088 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
577
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.3 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2869.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1478 mg
-
Nátrium 494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 748.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 2175 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 102 micro
-
β-karotin 453 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1153
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 247 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A halhoz
- A halat megtisztítjuk a pikkelyétől, megmossuk alaposan.
- Sóval bedörzsöljük az oldalait, picit beborsozzuk.
- Olívaolajba 1 citrom kifacsart levét hozzáöntjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majorannát, picit hagyjuk összeérni.
- Ráöntjük a kis, magasabb falú tepsiben lévő sózott, borsozott halra.
- Friss kaprot darabolunk, rátesszük a hal tetejére.Felszeleteljüka másik citromot (én levágtam a héját, mert keserűnek találtam), 2-3 citromszeletet teszünk a halak tetejére.
- Cikkekre vágunk egy paradicsomot, és a halak mellé tesszük.
- Előmelegített sütőbe tesszük, 180°-on 25 percig sütjük, majd 5 percig picit magasabb fokozaton.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x30x5
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 10032
- Feltöltés dátuma: 2013. április 09.
Ajánló
Vajas, fokhagymás spenóttal nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szerettem volna egy könnyen és gyorsan elkészíthető halas ételt készíteni.