r
Nosalty Logó

Citromos-olívaolajas-kapros lazac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Citromos-olívaolajas-kapros lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

Az öntethez

Összesen 577 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

Az öntethez

Összesen 1153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A halhoz

Az öntethez

Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 577 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1478 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    2175 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1153 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

A halhoz

Az öntethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat megtisztítjuk a pikkelyétől, megmossuk alaposan.
  2. Sóval bedörzsöljük az oldalait, picit beborsozzuk.
  3. Olívaolajba 1 citrom kifacsart levét hozzáöntjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, majorannát, picit hagyjuk összeérni.
  4. Ráöntjük a kis, magasabb falú tepsiben lévő sózott, borsozott halra.
  5. Friss kaprot darabolunk, rátesszük a hal tetejére.Felszeleteljüka másik citromot (én levágtam a héját, mert keserűnek találtam), 2-3 citromszeletet teszünk a halak tetejére.
  6. Cikkekre vágunk egy paradicsomot, és a halak mellé tesszük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, 180°-on 25 percig sütjük, majd 5 percig picit magasabb fokozaton.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9987
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Ajánló

Vajas, fokhagymás spenóttal nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna egy könnyen és gyorsan elkészíthető halas ételt készíteni.

Hozzávalók

A halhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...