r
Nosalty Logó

Citromos-málnás torta Júlia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Citromos-málnás torta Júlia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 8752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Sajtkrémes máz

Összesen 299 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 730 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    409.5 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3270.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1214.6 g
  • Cukor
    886 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    853 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3046 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2986 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 8752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Torta

Sajtkrémes máz

Elkészítés

Torta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát bekenjük vajjal, majd meghintjük liszttel.
  2. Elektromos robotgéppel összekeverjük a vajat a cukrokkal, a citromhéjjal és vaníliával, amíg krémes állagot nem kapunk. Ne felejtsük el az edény oldalát néha lekaparni. Legalább 5 percig verjük a vajat.
  3. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük közöttük. Félreteszük.
  4. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szalalkálival és a sóval.
  5. A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz hozzávalókat és épp csak annyira keverjük össze őket, hogy a tészta összeálljon.
  6. Egy spatulával hozzákeverjük a tejet, a tejfölt és a citromlevet. Épp csak elkeverjük benne, nem kell túldolgozni. Félretesszük.
  7. Egy másik edénybe rakjuk a málnákat (ha fagyasztott, akkor egyből a mélyhűtőből kivéve dolgozunk vele, nem kell hagyni kiolvadni őket), hozzáadjuk a 2 ek lisztet és óvatosan összekeverjük, hogy a málnákat mindenhol befedje a liszt.
  8. A málnákat óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  9. A masszát egyenlően elosztjuk a 2 tortaforma között és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve még 10 percig formában hagyjuk kihűlni a tortalapokat, majd formából kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. A tortalapok tetejét levágjuk, hogy a tetejük vízszintes legyen (épp csak a domború részt vágjuk le).
  11. Egy tál szélére sütőpapír csíkokat rakunk (nem lesz annyi takarítanivaló a végén), erre helyezzük az egyik tortalapot. Megkenjük a málnalekvárral és egy keveset a mázból is rákenhetünk. A másik tortalapot fejjel lefelé rakjuk rá.
  12. Egy spatula segítségével bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék mázzal, hogy a tészta sehonnan se lógjon ki. Ha kész, szépen lassan kihúzzuk a sütőpapír csíkokat. Hűtőben hagyjuk pihenni a tálalásig.
  13. Tálalás előtt díszítjük málnadarabokkal és citromszeletekkel. (Nekem csak ribizli volt otthon, úgyhogy nálam az került a tetejére.)

Sajtkrémes máz

  1. A sajtkrémes mázhoz, egy elektromos keverővel összekeverjük a sajtkrémet és a vajat, amíg homogén masszát nem kapunk.
  2. Apránként hozzáadjuk a porcukrot. Hozzákeverjük a citromhéjat, a citromlevet és a sót.
  3. Ha a máz nagyon kemény lenne (nem kenhető állagú), akkor apránként adjunk hozzá egy kis tejfölt. Ha túl híg, tegyünk bele még porcukrot. Hűtőben hagyjuk pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1035
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kollégám születésnapjára készítettem ezt a tortát.

Hozzávalók

Torta

Sajtkrémes máz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...