Citromos-málnás torta Júlia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Torta
-
19g vaj137 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
4g barna cukor16 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
25g málna13 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
13g málnalekvár37 kcal
-
1g málna1 kcal
-
7g citrom1 kcal
Sajtkrémes máz
Összesen
730
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Torta
-
230g vaj1649 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g tej67 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
120g citromlé26 kcal
-
300g málna156 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
160g málnalekvár445 kcal
-
15g málna8 kcal
-
85g citrom13 kcal
Sajtkrémes máz
Összesen
8752
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Torta
-
7.9g vaj57 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
1.7g barna cukor7 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
7.5g tojás10 kcal
-
10.3g finomliszt37 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g szalalkáli0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
4.1g citromlé1 kcal
-
10.3g málna5 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
5.5g málnalekvár15 kcal
-
0.5g málna0 kcal
-
2.9g citrom0 kcal
Sajtkrémes máz
Összesen
299
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
730
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.9 g
Zsír
-
Összesen 409.5 g
-
Telített zsírsav 211 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3270.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 880 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1294 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1214.6 g
-
Cukor 886 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 853 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3046 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 2986 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 668 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1497 micro
Összesen
8752
kcal
- 3% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
Torta
-
230 g vaj
-
250 g cukor
-
50 g barna cukor
-
1 ek citromhéj
-
1 tk vaníliaaroma
-
4 db tojás
-
300 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 késhegynyi szalalkáli
-
1 csipet só
-
120 ml tej
-
120 g tejföl
-
2 ek finomliszt
-
160 g málnalekvár
Sajtkrémes máz
Elkészítés
Torta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2 tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát bekenjük vajjal, majd meghintjük liszttel.
- Elektromos robotgéppel összekeverjük a vajat a cukrokkal, a citromhéjjal és vaníliával, amíg krémes állagot nem kapunk. Ne felejtsük el az edény oldalát néha lekaparni. Legalább 5 percig verjük a vajat.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük közöttük. Félreteszük.
- Egy másik edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szalalkálival és a sóval.
- A nedves hozzávalókhoz adjuk a száraz hozzávalókat és épp csak annyira keverjük össze őket, hogy a tészta összeálljon.
- Egy spatulával hozzákeverjük a tejet, a tejfölt és a citromlevet. Épp csak elkeverjük benne, nem kell túldolgozni. Félretesszük.
- Egy másik edénybe rakjuk a málnákat (ha fagyasztott, akkor egyből a mélyhűtőből kivéve dolgozunk vele, nem kell hagyni kiolvadni őket), hozzáadjuk a 2 ek lisztet és óvatosan összekeverjük, hogy a málnákat mindenhol befedje a liszt.
- A málnákat óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- A masszát egyenlően elosztjuk a 2 tortaforma között és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket. Sütőből kivéve még 10 percig formában hagyjuk kihűlni a tortalapokat, majd formából kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tortalapok tetejét levágjuk, hogy a tetejük vízszintes legyen (épp csak a domború részt vágjuk le).
- Egy tál szélére sütőpapír csíkokat rakunk (nem lesz annyi takarítanivaló a végén), erre helyezzük az egyik tortalapot. Megkenjük a málnalekvárral és egy keveset a mázból is rákenhetünk. A másik tortalapot fejjel lefelé rakjuk rá.
- Egy spatula segítségével bevonjuk a torta oldalát és tetejét a maradék mázzal, hogy a tészta sehonnan se lógjon ki. Ha kész, szépen lassan kihúzzuk a sütőpapír csíkokat. Hűtőben hagyjuk pihenni a tálalásig.
- Tálalás előtt díszítjük málnadarabokkal és citromszeletekkel. (Nekem csak ribizli volt otthon, úgyhogy nálam az került a tetejére.)
Sajtkrémes máz
- A sajtkrémes mázhoz, egy elektromos keverővel összekeverjük a sajtkrémet és a vajat, amíg homogén masszát nem kapunk.
- Apránként hozzáadjuk a porcukrot. Hozzákeverjük a citromhéjat, a citromlevet és a sót.
- Ha a máz nagyon kemény lenne (nem kenhető állagú), akkor apránként adjunk hozzá egy kis tejfölt. Ha túl híg, tegyünk bele még porcukrot. Hűtőben hagyjuk pihenni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 21
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1035
- Feltöltés dátuma: 2021. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Kollégám születésnapjára készítettem ezt a tortát.