r
Nosalty Logó

Citromos karalábéleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Citromos karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 21 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2698 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 137 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5930.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    5053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1540 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    10794 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5506 micro
Összesen 547 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 21 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd 1 evőkanál olívaolajon megdinszteljük.
  2. Ha puha a hagyma, hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott karalábét, sárgarépát, fehérrépát, zellerszárat, fokhagymát (de bármilyen más, a hűtőben fellelhető maradékmentendő zöldség is belefőzhető, például paprika, paradicsom, káposztalevél, vagy a karalábélevelek), majd pár percig megfuttatjuk a hagymás olívaolajon.
  3. Ezután hozzáöntjük az alaplevet, majd közepes hőfokon elkezdjük főzni a levest, nagyjából 45-50 percig.
  4. Amikor megpuhultak a levesben a zöldségek, fűszerezzük kedvünkre sóval és fekete borssal, facsarjuk hozzá egy egész citrom friss levét, szórjuk meg 2 friss, finomra vágott petrezselyemcsokor zöldjével.
  5. Ha tejfölösen szeretjük, adjunk hozzá 3 evőkanál 20%-os tejfölt (opcionális), vagy tálaláskor tegyünk belőle a kimert leves tetejére.
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 11651
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos karalábéleves
Hering András 182 recept

A karalábéleves egy igazi nyári fogás, amit én inkább „lazán" és frissen szeretek elkészíteni, így nálam sosem kerül bele fűszerpaprika, liszt vagy túl sok tejföl. Tudom, a vajgaluska őrült jól passzol hozzá, de mégsem szoktam hozzá készíteni, jobban élvezem ilyenkor a friss, szezonális zöldségek természetes, vagy a citrom enyhén savanykás ízét, ami ráadásul a nyári melegben fel is frissít.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...