r
Nosalty Logó

Citromos halnyársak cukkinisalátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Citromos halnyársak cukkinisalátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Halnyárs

Cukkinisaláta

843
Kalória
56.8g
Fehérje
19.9g
Szénhidrátok
61.1g
Zsír
338g
Víz
119.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
12.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 843 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 3359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Halnyárs

Cukkinisaláta

Összesen 155 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    338 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 843 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227 g

Zsír

  • Összesen
    244.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6358.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    3276 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1352.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    2365 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4875 micro
Összesen 3359 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

Halnyárs

  1. A megtisztított halat felkockázzuk, és egy nagy tálba tesszük. Meglocsoljuk a Vénusz Plusz citromos fűszerolajával, hozzáadjuk a mézet, és sózzuk, borsozzuk.
  2. Hűtőbe tesszük állni, amíg a cukkinisaláta elkészül.
  3. Ezután a haldarabokat 1-1 citromszelettel felváltva felhúzogatjuk a hurkapálcákra, és forró grillserpenyőben hirtelen megsütjük őket. Nem kell nekik sok idő, oldalanként 1-2 perc!
  4. Frissen, melegen tálaljuk a cukkinisalátával. (Lásd: Cukkinisaláta)

Cukkinisaláta

  1. A salátaöntethez egy kis tálkában a Vénusz Plusz citromos fűszerolajat összekeverjük az almaecettel, a mézzel, sóval és borssal.
  2. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szalagokra vágjuk, majd egy nagy tálba halmozzuk. Helyezünk rá a koktélparadicsomból, megszórjuk pirított fenyőmaggal, reszelünk rá parmezánt, végül meglocsoljuk az öntettel, és friss bazsalikommal díszítjük.
  3. Ízlés szerint meglocsoljuk még egy kevés öntettel, és sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 5 perc

A halkedvelők számára nincs is finomabb a frissen grillezett halaknál. Ennek a receptnek a titka az, hogy különleges fűszerolajban pácoltuk a haldarabokat, amiket kis nyársakra húztunk néhány szelet citrom társaságában, és hirtelen meggrilleztük az egészet. A halnyárs mellé vibrálóan színes cukkinisalátát készítettünk koktélparadicsommal, fenyőmaggal, parmezánnal, mindezt egy citromos-bazsalikomos fűszerolajas vinaigrette-tel gazdagítva. Ezek a citrusos lazacnyársak tökéletes kiegészítői egy hétvégi ebédnek vagy grillpartinak: dobjuk őket a grillsütőre, de sütőbe vagy serpenyőbe is mehetnek. Érdemes kipróbálni akár csirkével vagy halloumi sajttal is! Friss, egészséges, gazdagon fűszerezett, könnyed, és roppant egyszerű!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!