Citromos halleves rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
75g tőkehalfilé62 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g martini bianco41 kcal
-
313g zöldség alaplé22 kcal
-
25g jázmin rizs90 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
28g salottahagyma18 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
10 kcal
-
300g tőkehalfilé246 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g martini bianco164 kcal
-
1250g zöldség alaplé88 kcal
-
100g jázmin rizs358 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1291
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1.3g salottahagyma1 kcal
-
7.6g sárgarépa3 kcal
-
3.8g halványító zeller0 kcal
-
14.3g tőkehalfilé12 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
2.4g martini bianco8 kcal
-
59.6g zöldség alaplé4 kcal
-
4.8g jázmin rizs17 kcal
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
61
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1514 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 143.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1244 micro
-
β-karotin 3299 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 620 micro
Összesen
324
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6056.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1061 mg
-
Nátrium 4409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 574.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1651 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 239 micro
-
K vitamin: 420 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 4974 micro
-
β-karotin 13196 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2481 micro
Összesen
1291
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 237 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db salottahagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
300 g tőkehalfilé
-
2 ek olívaolaj
-
1.3 l zöldség alaplé
-
100 g jázmin rizs
-
3 db tojássárgája
-
4 ek citromlé
-
0.5 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, apró kockákra vágjuk. A halat falatnyi darabokra vágjuk.
- Az olajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát, zellert és sárgarépát, kb. 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük a vermuttal, hagyjuk egy kicsit elpárologni, majd hozzáöntjük a levest.
- Felfőzzük, hozzáadjuk a rizst, és lefedve kb. 15 percig főzzük. Most a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk, hozzáadjuk a halat, és további 4-5 percig főzzük.
- A tojások sárgáját elkeverjük a citromlével, hozzáadunk 1-2 merőkanálnyit a forró levesből. A levest levesszük a tűzről, és a citromos-tojás keveréket hozzákeverjük.
- Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 5333
- Feltöltés dátuma: 2016. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Szeretem a görög módra, tojással és citromlével készített leveseket. Hallal is nagyon finom.