Citromos-gombás ragu teljes kiőrlésű szélesmetélttel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Citromos-gombás ragu
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
45g főzőhagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
35 kcal
Házi szélesmetélt
Összesen
500
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Citromos-gombás ragu
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
90g főzőhagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
71 kcal
Házi szélesmetélt
Összesen
998
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Citromos-gombás ragu
-
31.4g csiperkegomba7 kcal
-
11.3g főzőhagyma4 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
2.5g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
5.6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25.1g főzőtejszín33 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
9 kcal
Házi szélesmetélt
-
30 kcal
-
3.8g tönkölybúza liszt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
Összesen
127
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 937.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 286.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 373 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1178 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
Összesen
500
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 960 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 573 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 598 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 747 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 402 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2356 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2923 micro
Összesen
998
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Citromos-gombás ragu
-
25 dkg csiperkegomba
-
1 db főzőhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
-
bors ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
2 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
Házi szélesmetélt
-
3 dkg tönkölybúza liszt
-
1 csipet só
Elkészítés
Citromos-gombás ragu
- A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Lehetőleg közepes méretű gombát válasszunk. A főzőhagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet csipkedjük le a szárról, mossuk meg, majd vágjuk fel apróra.
- Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott főzőhagymát és futtassuk meg. Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt gombát.
- Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, majd lefedve pároljuk pár percig. (ízlés szerint több citromlevet is facsarhatunk rá)
- Amikor a gomba már levet engedett, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, öntsük fel a tejszínnel, és addig pároljuk tovább, míg a tejszín kissé besűrűsödik.(közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Házi szélesmetélt
- A kétféle lisztet és a sót keverjük össze, csináljunk a közepébe egy mélyedést, és üssük bele az egész tojást. Ezután gyúrjuk össze, majd pihentessük kb. 20 percet a tésztát, mielőtt vékonyra kinyújtanánk, és szélesmetéltnek felvágnánk.
- A felvágott tésztát ezután enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd szűrjük le, és keverjük hozzá a citromos-gombás raguhoz. Tálaláskor szedjük a tésztát tányérba, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4631
- Feltöltés dátuma: 2022. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept