r
Nosalty Logó

Citromos csirkecomb gombás-cukkinivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtosroló
Citromos csirkecomb gombás-cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 1662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6609.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    5669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4339 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13218.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    11337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8677 micro
Összesen 1662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A combokat megtisztítjuk, megszórjuk a fűszerekkel, alaposan összeforgatjuk, mindenhol érje.
  2. Sütőzacskót használtam (szerintem nagyon jó találmány..sokkal omlósabb marad benne a hús), belehelyezzük a húst, a citromszeleteket és a fokhagymagerezdeket. Bekötöttük a zacskót, kiszurkáljuk, behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  3. Mikor már jó puha, levágjuk a zacskó felső részét, megfordítjuk a combokat. 10 perc múlva megint megfordítjuk, és kész is (és még a tepsi is tiszta maradt). Nyilván a zacskó elhagyható, de én csak ajánlani tudom. :)

Köret

  1. A gombákat megpucoljuk, felszeleteljük. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. Alaposan sózzuk, hagyjuk állni. A hagymát aprítjuk.
  2. Olívaolajat hevítünk, ebben a hagymát üvegesre dinszteljük. Mehet hozzá a gomba, ha egy kicsit összébb esett, hozzáadjuk a kinyomkodott cukkinit.
  3. Sózzuk, borsozzuk. Nekem a zöldségek engedtek annyi levet, hogy nem kellett víz alá, de akár egy picivel fel lehet önteni, hogy a gomba megpuhuljon rendesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 66 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1013
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos csirkecomb gombás-cukkinivel
Sajtosroló 30 recept

Próbálok odafigyelni a kajákra,le kellene adni pár kilót, így a csirkehús és zöldségek különböző felhasználását próbálgatom. A gomba nekem nagyon ízlett a cukkinivel, a csirkehúst pedig szinte bárhogy meg lehet bolondítani (csirkemellet nem tudtam venni, így lett a comb, ami ugyan zsírosabb, de próbáltam minél jobban lehámozni róla a zsiradékot).

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...