r
Nosalty Logó

Citromos-áfonyás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Yram
Citromos-áfonyás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kekszalap

Citromos sajtkrém

Áfonyaszósz

Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kekszalap

Citromos sajtkrém

Áfonyaszósz

Összesen 4384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kekszalap

Citromos sajtkrém

Áfonyaszósz

Összesen 258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1097 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    230.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 4384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Kekszalap

Citromos sajtkrém

Áfonyaszósz

Elkészítés

Kekszalap

  1. Melegítsük a sütőt 180 fokra. Egy tálba keverjük össze a kekszmorzsát a cukorral és a megolvasztott vajjal. Nyomkodjuk a piteformába (23 cm), és süssük 7 percig.
  2. A krémsajtot a cukorral, citromlével és a citromhéjjal sima állagúra keverjük. A tejszínt felverjük, és összekeverjük a krémsajtos keverékkel.
  3. A krémet egyenletesen elterítjük a kihűlt kekszalapra, majd hűtőben pihentetjük a szósz elkészítése alatt.
  4. Főzzük össze az áfonyát, vizet, cukrot, keményítőt és a citromlevet. Közepes hőmérsékleten felforraljuk, sűrűsödésig főzzük. Lehűtjük, majd a pite tetejére öntjük. Citromhéjjal díszíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1248
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás receptek után kutatva találtam ezt a receptet az interneten. Úgy érzem, érdemes volt lefordítanom.....  és persze kipróbálni. Minél több áfonya, annál jobb!

Hozzávalók

Kekszalap

Citromos sajtkrém

Áfonyaszósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...