r
Nosalty Logó

Citrommal sült lazac könnyű zöldséges körettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
rhea
Citrommal sült lazac könnyű zöldséges körettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    6334 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 537 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1404 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    5104 micro
  • β-karotin
    12668 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    384 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Közben apróra vágjuk a hagymát, és egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk paprikával. A sárgarépát felkarikázzuk, a hagymához adjuk, és szintén kissé lepirítjuk.
  2. A szobahőmérsékletű lazacról levágjuk a bőr- és zsírdarabokat, bedörzsöljük sóval mindkét oldalát, majd olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalát (oldalanként 2-2 perc vagy 3-1 perc, ha az egyik oldalt kevésbé szeretnénk megsütni). Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt citrom- és limeszeleteket, illetve az egyik citromszelet levét ráfacsarjuk sütés közben.
  3. Amíg a hal sül, a zöldségekre is facsarunk egy kis citromlevet. Egy szelet citromot a fazékba teszünk, majd hozzáadjuk a babot, majd kakukkfűvel és sóval ízesítjük. Kb. 10 percig kevergetjük, majd 1-2 dl vízzel felöntjük, lefedjük, és hagyjuk elforrni a vizet.
  4. Amikor a víz elforrt a zöldségről, a lazac megsült és a rizs is kész, tálaljuk. A lazacot vékonyan bekenjük a vajjal, rátesszük a citrom- és limeszeleteket, ízlés szerint a rizsre öntjük a lazac és a citromok sütése közben keletkezett kevéske levet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 23453
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, könnyen elkészíthető, könnyed ételre vágytam, így született a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...