Citromkrémes muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Malacka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához (12 db)
-
45g cukor174 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
28g tojás35 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
11 kcal
A habhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
Összesen
1052
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához (12 db)
-
180g cukor697 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
110g tojás138 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
46 kcal
A habhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
4212
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához (12 db)
-
12.5g cukor48 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
10.4g joghurt6 kcal
-
13.9g finomliszt50 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
A krémhez
-
7.6g tojás10 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
6.2g narancslé3 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
A habhoz
-
5.5g tojásfehérje3 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
Összesen
291
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.9 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 132.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
1052
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 163.5 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3067.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 1016 mg
-
Nátrium 1215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 639.7 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 531.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1524 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 1491 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1120 micro
Összesen
4212
kcal
- 4% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
A tésztához (12 db)
-
18 dkg cukor
-
2 db tojás
-
12 dkg vaj
-
150 g joghurt
-
20 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 tk szódabikarbóna
-
2 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez
-
2 db tojás
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
15 dkg cukor
-
5 dkg vaj
-
4 teáskanál vaníliás pudingpor
A habhoz
-
2 db tojásfehérje
-
12 dkg cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A tésztához (12 db)
- Tészta: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat közepesen felolvasztjuk a mikróban, majd hozzákeverjük a cukrot és a tojásokat. Alaposan elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát és jól elkeverjük, végül beletesszük a joghurtot.
- Beletesszük a muffinformába és 20-24 percig sütjük.
- Krém: Összekeverjük a krém hozzávalóit egy tálban. Majd a tálat vízgőz fölé tesszük és folyamatosan kevergetve besűrítjük a krémet.
- Hab: A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, kb a művelet felénél elkezdjük apránként beleadagolni a cukrot. Mikor már majdnem kész, beletesszük a narancshéjat is.
- Összeállítás: A sütőt a legmagasabb fokozatra állítjuk.
- A muffinok tetejét kiskanállal kivájjuk, beletesszük a krémet és visszatesszük a kivájt tésztát. A tetejére teszünk egy kanál habot és villával elegyengetjük.
- Az így elkészült muffinokat visszatesszük a nagyon forró sütőbe kb 3-5 percre, amíg szépen el nem kezd barnulni a rajtuk lévő hab.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 23 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18933
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Malacka
28 recept
Ennek a receptnek az eredetijét itt a Nosalty-n találtam, némi változtatást eszközöltem a receptem, ezért bátorkodom beküldeni:) A családomnak nagyon ízlett, azt mondták ez a legjobb muffin, amit eddig ettek. A tésztát pedig ezentúl alaptésztának fogom használni, bármilyen muffint is készülök majd sütni:)