Citromfüves-mascarponés panna cotta
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
Panna cotta
-
1g zselatin4 kcal
-
43g tej24 kcal
-
36g mascarpone144 kcal
-
14g cukor55 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Szilvamártás
-
80g szilva35 kcal
-
11g méz33 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
Panna cotta
-
8g zselatin27 kcal
-
300g tej168 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
1g vanília0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Szilvamártás
-
560g szilva242 kcal
-
75g méz228 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
Panna cotta
-
0.6g zselatin2 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
19.2g mascarpone78 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
0.1g vanília0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
Szilvamártás
-
43.1g szilva19 kcal
-
5.8g méz18 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.1 g
Zsír
-
Összesen 110 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.7 g
-
Cukor 226 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 475.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1000 micro
-
β-crypt 184 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 384 micro
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Hozzávalók
Panna cotta
-
300 ml tej
-
250 g mascarpone
-
100 g cukor
Szilvamártás
-
3 ek méz
-
1 db fahéjrúd
-
1 ek balzsamecet
Elkészítés
Panna cotta
- A zselatin lapokat 4 ek tejbe tesszük, és 10 percig áztatjuk.
- Egy lábasba beleöntjük a maradék tejet, beletesszük a mascarponét, cukrot, vaníliarudat, és közepes lángon kevergetve elkezdjük felmelegíteni. Ha felforrt félrehúzzuk, ésavaníliarudat kivesszük belőle. Ezután fogjuk a beáztatott zselatint, és beletesszük a mascarponés tejbe, jól elkeverjük.
- A citromfű leveleket megmossuk, apróra aprítjuk, belekeverjük a krémbe. Ezután panna cotta formába vagypohárba öntjük, hűtőbe tesszük 3-4órára.
- Ha már jól kihűltek a panna cották, elkezdhetjük csinálni a szilvamártást. A szilvákat megmossuk, magjukat kiszedjük. Fogunk egy lábast, és beletesszük a szilvát, mézet,fahéjrudat, a narancs héját, a balzsamecetet, és 10 perc alatt erős lángon, kevergetve összefőzzük. Ha felforrt, még 5-8 percig főzzük, nem kell szétfőnie a szilvának.
- Ezután a panna cotta formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd kiborítjuk, és a még langyos, fűszeres szilvamártással tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5728
- Feltöltés dátuma: 2013. május 31.
Ajánló
Ajánlom, hogy amennyire lehetőségük van, ne hagyjanak ki belőle semmit. Tudom-tudom, nem minden konyhában van balzsamecet vagy citromfű, de ha kell, menjenek át a szomszédba egy evőkanál balzsamecetért, csak nem haragszik meg senki. A panna cotta-t pedig én egy alufóliás muffin formába tettem. Nem tudom jobban körülírni, fogalmam sincs, már hol vettem. Teljesen úgy néz ki, mint egy eldobható muffin forma, csak alufóliával bevonva, olyan a bevonata, mint a grillsütéshez használt grilltálaknak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Citromfüves-mascarpones panna cotta fűszeres szilvával. Sohasem adtam még egyik receptemnek sem ilyen hosszú nevet. Szándékosan! Mert mindig szeretem, ha valami röviden, de tömören megmutatja, és leírja az étel lényegét. Na de most nagy bajban voltam, mert nem volt olyan jellemzője a receptnek, amit nyugodt szívvel ki tudtam volna hagyni anélkül, hogy bárkinek bántódása essék. Tehát maradt (majdnem) minden. Ez az étel mennyei, de komolyan! Én ezt mindenkinek kötelezővé tenném egyszer egy héten vagy inkább egyszer egy nap vagy inkább óránként egyet...! Na de a viccet félretéve, tényleg próbáljátok ki. Ez nem az a megszokott tejszínes panna cotta, hanem valami más, valami különleges, de mégis pofonegyszerű. Bátran kezdjen neki egy kezdő szakács is, mert nem lehet elrontani. A szilvamártást pedig mindig langyosan tálaljuk mellé, annyira csodálatos ez a hideg-meleg párosítás. Lassan éjfélt üt az óra, amikor ezeket a sorokat írom, de kedvem lenne most azonnal nekilátni, hogy a hétfő reggelt már ezzel kezdjem.