Citomtorta olaszosan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
16g margarin112 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g margarin9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
25g cukor97 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
25g vaj179 kcal
A tetejére
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
19g cukor73 kcal
Összesen
648
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
125g margarin896 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
200g cukor774 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g citromlé22 kcal
-
200g vaj1434 kcal
A tetejére
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
5187
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
8.8g margarin63 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.7g margarin5 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
14g cukor54 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
7g citromlé2 kcal
-
14g vaj101 kcal
A tetejére
-
5.6g tojásfehérje3 kcal
-
2.8g citromlé1 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
Összesen
366
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.6 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
648
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 302.3 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2279.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 619 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580.9 g
-
Cukor 445 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 444.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2936 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 977 mg
-
Retinol - A vitamin: 2837 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1463 micro
Összesen
5187
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
366
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg margarin
-
8 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
20 dkg cukor
-
2 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
1 dl citromlé
-
20 dkg vaj
A tetejére
-
2 db tojásfehérje
-
1 citromból nyert citromlé
-
15 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük, amikor kifehéredett, belekeverjük a citromhéjat.
- A sütőporral elkevert lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a fenti masszához.
- A gyümölcstorta formát kikenjük margarinnal, majd kilisztezzük, és beleöntjük a fenti masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük (tűpróba).
- Amikor megsült, egy zsírpapírral letakart rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
- Krém elkészítése: Felteszünk vizet forrni egy akkora edénybe, hogy a keverőtálat rá tudjuk helyezni.
- A keverőtálba a tojásokat a cukorral simára keverjük, és feltesszük a gőz fölé, ahol habverővel verjük kb. 3-4 percig.
- A citromlevet fokozatosan állandó keverés mellett hozzáadjuk, és addig keverjük, míg kivilágosodik és megkeményedik (kb. 10 perc).
- A tálat levesszük, és a vajat 4-5 részre elosztva elkeverjük a meleg krémbe.
- A kihűlt tésztát egy tepsibe tesszük, és a még langyos krémet beleöntjük.
- Hab a tetejére: A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük.
- A habot a krém tetejére tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
- A kész tortát tálalás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10272
- Feltöltés dátuma: 2013. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Klári
74 recept
Toscanában nyaraltunk, és többször ettünk ehhez hasonló citromtortát, ami nagyon ízlett a családnak. Akkor elhatároztam, hogy itthon próbálkozom valami hasonlóval, ez lett a végeredmény, és a vendégeknek nagyon ízlett.