r
Nosalty Logó

Citomtorta olaszosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Citomtorta olaszosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2279.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2837 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 5187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük, amikor kifehéredett, belekeverjük a citromhéjat.
  2. A sütőporral elkevert lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a fenti masszához.
  3. A gyümölcstorta formát kikenjük margarinnal, majd kilisztezzük, és beleöntjük a fenti masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük (tűpróba).
  4. Amikor megsült, egy zsírpapírral letakart rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  5. Krém elkészítése: Felteszünk vizet forrni egy akkora edénybe, hogy a keverőtálat rá tudjuk helyezni.
  6. A keverőtálba a tojásokat a cukorral simára keverjük, és feltesszük a gőz fölé, ahol habverővel verjük kb. 3-4 percig.
  7. A citromlevet fokozatosan állandó keverés mellett hozzáadjuk, és addig keverjük, míg kivilágosodik és megkeményedik (kb. 10 perc).
  8. A tálat levesszük, és a vajat 4-5 részre elosztva elkeverjük a meleg krémbe.
  9. A kihűlt tésztát egy tepsibe tesszük, és a még langyos krémet beleöntjük.
  10. Hab a tetejére: A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük.
  11. A habot a krém tetejére tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  12. A kész tortát tálalás előtt legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10272
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Toscanában nyaraltunk, és többször ettünk ehhez hasonló citromtortát, ami nagyon ízlett a családnak. Akkor elhatároztam, hogy itthon próbálkozom valami hasonlóval, ez lett a végeredmény, és a vendégeknek nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...