Ciprusi almás-diós
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Oli(E)va
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az almás töltelékhez
A tésztához
-
41g finomliszt150 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
46g cukor178 kcal
-
1g narancslé0 kcal
-
4 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
15g dió98 kcal
Összesen
736
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az almás töltelékhez
A tésztához
-
413g finomliszt1502 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
460g cukor1780 kcal
-
6g narancslé3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g dió981 kcal
Összesen
7360
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
Az almás töltelékhez
A tésztához
-
13.6g finomliszt50 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
62 kcal
-
15.2g cukor59 kcal
-
0.2g narancslé0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
5g dió32 kcal
Összesen
242
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 136.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
736
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 335.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 154 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2969.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1501 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1045.2 g
-
Cukor 664 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1364.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 93 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 718 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 179 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1467 micro
Összesen
7360
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
Az almás töltelékhez
A tésztához
-
1 ek sütőpor
-
1 csipet só
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
2 bögre cukor
-
1 csapott ek vaníliás cukor
Elkészítés
Az almás töltelékhez
- Egy kerek tepsit kibélelünk sütőpapírral, meghámozzuk az almákat és szeletekre vágjuk, majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, félretesszük.
- A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
- Egy másik nagy keverőtálban (vagy a mixergép keverőtáljában) összekeverjük az olajat és a narancslevet a cukorral, és a vaníliás cukorral.
- Utána a cukros masszába mixerrel (vagy habverővel) lassanként belekeverjük a lisztet, ha már egynemű a massza, egyenként a tojásokat is jól belekeverjük, utoljára a diót.
- Előmelegítjük a sütőt.
- A massza felét beleterítjuk a tepsibe, ráhalmozzuk az alma felét, rá a massza másik felét, majd az alma maradékát szépen elrendezhetjük körbe-körbe, az almából engedett fahéjas lével meglocsoljuk a tetejét.
- Be a sütőbe, tűpróbáig sütjük, ha kész a tepsiben hagyjuk 15 percig hűlni, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 302
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16374
- Feltöltés dátuma: 2012. június 14.
Ajánló
Espresso freddo...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Oli(E)va
85 recept
A konyhát vanília, fahéj, almaillat lengi be, készül a nagyi almás pitéje, a gyerekek előbújnak a komputer mellől, "van itthon vaníliafagyi"...? A süti magában is nagyon finom, de tejszín (kaimaki), vagy vaníliafagyi nagyon jól passzol hozzá...