r
Nosalty Logó

Ciprusi almás-diós

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Oli(E)va
Ciprusi almás-diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az almás töltelékhez

A tésztához

Összesen 736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az almás töltelékhez

A tésztához

Összesen 7360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az almás töltelékhez

A tésztához

Összesen 242 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    335.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2969.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1045.2 g
  • Cukor
    664 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 7360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Az almás töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

Az almás töltelékhez

  1. Egy kerek tepsit kibélelünk sütőpapírral, meghámozzuk az almákat és szeletekre vágjuk, majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, félretesszük.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  3. Egy másik nagy keverőtálban (vagy a mixergép keverőtáljában) összekeverjük az olajat és a narancslevet a cukorral, és a vaníliás cukorral.
  4. Utána a cukros masszába mixerrel (vagy habverővel) lassanként belekeverjük a lisztet, ha már egynemű a massza, egyenként a tojásokat is jól belekeverjük, utoljára a diót.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A massza felét beleterítjuk a tepsibe, ráhalmozzuk az alma felét, rá a massza másik felét, majd az alma maradékát szépen elrendezhetjük körbe-körbe, az almából engedett fahéjas lével meglocsoljuk a tetejét.
  7. Be a sütőbe, tűpróbáig sütjük, ha kész a tepsiben hagyjuk 15 percig hűlni, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 302
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16353
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Ajánló

Espresso freddo...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A konyhát vanília, fahéj, almaillat lengi be, készül a nagyi almás pitéje, a gyerekek előbújnak a komputer mellől, "van itthon vaníliafagyi"...? A süti magában is nagyon finom, de tejszín (kaimaki), vagy vaníliafagyi nagyon jól passzol hozzá...

Hozzávalók

Az almás töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...