Cipőcskés torta marcipánosan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
13g tojássárgája40 kcal
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
3g víz0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A bevonáshoz és díszítéshez
-
25g cukorfondant87 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
50g barackkonzerv36 kcal
-
21 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g citrom aroma0 kcal
A díszítéshez
-
1g cukorgyöngy5 kcal
Összesen
444
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
100g tojássárgája322 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
24g víz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g cukor310 kcal
A bevonáshoz és díszítéshez
-
200g cukorfondant692 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
400g barackkonzerv288 kcal
-
171 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
15g citrom aroma0 kcal
A díszítéshez
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
3553
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
6.2g tojássárgája20 kcal
-
12.5g tojásfehérje6 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A bevonáshoz és díszítéshez
-
12.5g cukorfondant43 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
24.9g barackkonzerv18 kcal
-
2.8g tejszínízű pudingpor11 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
24.9g habtejszín73 kcal
-
0.9g citrom aroma0 kcal
A díszítéshez
-
0.6g cukorgyöngy2 kcal
Összesen
220
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 105.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
444
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 152.4 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1529 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3876.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 893 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 1282 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 477.7 g
-
Cukor 326 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 846.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1621 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 310 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 917 mg
-
Retinol - A vitamin: 1467 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1660 micro
-
β-crypt 373 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1248 micro
Összesen
3553
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojássárgája
-
5 db tojásfehérje
-
8 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
8 ek cukor
A bevonáshoz és díszítéshez
A krémhez
-
400 g barackkonzerv
-
1 csomag tejszínízű pudingpor
-
4 dl habtejszín
-
15 ml citrom aroma
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk.
- Egy négyzet alakút kiszabunk belőle, amit 3 lappá vágunk.
- Az őszibarackot a levével összeturmixoljuk.
- 4,5 dl sűrítményt lassú tűzön a tejszínízű pudingporral besűrítünk, ha szükséges, cukorral utána ízesítjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a kihűlt pudingba. Kevés citrom aromával ízesítjük.
- A krémmel betöltjük a lapokat, majd a betöltött torta éleit körben levágjuk.
- A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalakat, majd a torta tetejét.
- A fondant 1/3-ad részét fehéren hagyjuk, 2/3-ad részét zöldre vagy kékre színezzük. A fehér bevonót vékonyra kinyújtjuk, bevonjuk vele a tortát. A tetejét a kés fokával négyzetrácsosra nyomkodjuk.
- A zöld masszából elkészítjük a párna köré a fodrokat, majd fehérből és zöldből megformáljuk a cumit és a cipőcskéket, majd egy kis táblácskát, amire majd apró cukorvirágokból egy egyest formálunk (1 éves szülinap).
- A végén az apró cukorvirágokkal és a cukorgyöngyökkel a torta tetejét megdíszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2000
- Feltöltés dátuma: 2013. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Olaszné Anci
191 recept
Ennek a tortának a gyönyörű, eredeti változatát az interneten találtam. Nekem a másolat elsőre sajnos csak így sikerült. Már tudnám, hogy készíteném másképp a torta egy-egy részletét, de majd legközelebb! Most a kis Bence unokámnak volt az első szülinapja, és jelképesen ezt a tortát kapta, amit mi fogyasztottunk el. Készült még egy őszibarack sűrítményből, joghurtból és tejszínből, amit ő is megehetett. De őt igazából nem a torta, hanem a szülinapi ajándékai érdekelték.