Cigánypecsenye rösztivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
5g mustár3 kcal
-
71 kcal
-
6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sertéstarja186 kcal
-
75g füstölt szalonna491 kcal
A rösztihez
-
125g burgonya72 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
64g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1036
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
20g mustár12 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
23 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g sertéstarja744 kcal
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
A rösztihez
-
500g burgonya289 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
4143
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
1.2g mustár1 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g sertéstarja45 kcal
-
18g füstölt szalonna118 kcal
A rösztihez
-
30g burgonya17 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15.3g napraforgó olaj34 kcal
Összesen
248
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 91.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 220 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 185.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 516 micro
Összesen
1036
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.3 g
Zsír
-
Összesen 365.6 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 878 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2869.8 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1519 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 741.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2107 micro
-
β-crypt 509 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2066 micro
Összesen
4143
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 ek mustár
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A rösztihez
-
50 dkg burgonya
-
2 gerezd fokhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A páchoz egy tálkában elkeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerpaprikát, a reszelt fokhagymát. Sóval-borssal ízesítjük. A megtisztított tarjaszeletek széleit picit bevagdossuk, így nem fog sütésnél összeugrani a hús.
- Egy ecset segítségével a szeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, majd egy dobozba tesszük, és a hűtőben pihentetjük minimum egy óráig. Közben elkészíthetjük a rösztit és a szalonnát.
- A szalonnát fél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kb. 1 cm szélességben vágjuk be a szeleteket. Egy forró serpenyőben mindkét oldalát süssük néhány percig, majd tegyük félre.
- A szalonnából kisült zsíron süssük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát. (Oldalanként néhány perc elegendő.)
- Végül a kakastaréj formájú szalonnák végeit mártsuk fűszerpaprikába, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A rösztihez
- A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd jól kinyomkodjuk.
- Egy nagy tálba öntjük, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a petrezselymet, a lisztet, a tojásokat, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, végül jól elkeverjük.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd egy evőkanál segítségével kis halmokat adagolunk a serpenyőbe. A kanál púpos oldalával lenyomkodjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 21300
- Feltöltés dátuma: 2017. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Bár az eredetét máig homály fedi, a magyar gasztronómia egyik meghatározó darabja a cigánypecsenye. Nekünk a mustáros páccal készült, rösztivel körített verzió a kedvencünk! :)