r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye rösztivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Cigánypecsenye rösztivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A rösztihez

1036
Kalória
28.6g
Fehérje
24.6g
Szénhidrátok
91.4g
Zsír
185.4g
Víz
219.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
1.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A rösztihez

Összesen 1036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A rösztihez

Összesen 4143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A rösztihez

Összesen 248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    365.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    741.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2107 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 4143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A páchoz egy tálkában elkeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerpaprikát, a reszelt fokhagymát. Sóval-borssal ízesítjük. A megtisztított tarjaszeletek széleit picit bevagdossuk, így nem fog sütésnél összeugrani a hús.
  2. Egy ecset segítségével a szeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, majd egy dobozba tesszük, és a hűtőben pihentetjük minimum egy óráig. Közben elkészíthetjük a rösztit és a szalonnát.
  3. A szalonnát fél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kb. 1 cm szélességben vágjuk be a szeleteket. Egy forró serpenyőben mindkét oldalát süssük néhány percig, majd tegyük félre.
  4. A szalonnából kisült zsíron süssük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát. (Oldalanként néhány perc elegendő.)
  5. Végül a kakastaréj formájú szalonnák végeit mártsuk fűszerpaprikába, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A rösztihez

  1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a petrezselymet, a lisztet, a tojásokat, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, végül jól elkeverjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd egy evőkanál segítségével kis halmokat adagolunk a serpenyőbe. A kanál púpos oldalával lenyomkodjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Bár az eredetét máig homály fedi, a magyar gasztronómia egyik meghatározó darabja a cigánypecsenye. Nekünk a mustáros páccal készült, rösztivel körített verzió a kedvencünk! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!