r
Nosalty Logó

Cigánypecsenye rösztivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Cigánypecsenye rösztivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A rösztihez

Összesen 1036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A rösztihez

Összesen 4143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A rösztihez

Összesen 248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1036 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    365.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1519 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2107 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 4143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rösztihez

Elkészítés

A húshoz

  1. A páchoz egy tálkában elkeverjük a mustárt, az olajat, a fűszerpaprikát, a reszelt fokhagymát. Sóval-borssal ízesítjük. A megtisztított tarjaszeletek széleit picit bevagdossuk, így nem fog sütésnél összeugrani a hús.
  2. Egy ecset segítségével a szeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, majd egy dobozba tesszük, és a hűtőben pihentetjük minimum egy óráig. Közben elkészíthetjük a rösztit és a szalonnát.
  3. A szalonnát fél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kb. 1 cm szélességben vágjuk be a szeleteket. Egy forró serpenyőben mindkét oldalát süssük néhány percig, majd tegyük félre.
  4. A szalonnából kisült zsíron süssük meg a tarjaszeletek mindkét oldalát. (Oldalanként néhány perc elegendő.)
  5. Végül a kakastaréj formájú szalonnák végeit mártsuk fűszerpaprikába, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A rösztihez

  1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Egy nagy tálba öntjük, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a petrezselymet, a lisztet, a tojásokat, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, végül jól elkeverjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd egy evőkanál segítségével kis halmokat adagolunk a serpenyőbe. A kanál púpos oldalával lenyomkodjuk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21300
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár az eredetét máig homály fedi, a magyar gasztronómia egyik meghatározó darabja a cigánypecsenye. Nekünk a mustáros páccal készült, rösztivel körített verzió a kedvencünk! :)

Hozzávalók

A húshoz

A rösztihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...