r
Nosalty Logó

Chuggington torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chuggington torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 1332 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 15999 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1332 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    761.8 g
  • Telített zsírsav
    434 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    3965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5239.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2200 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2175.6 g
  • Cukor
    1776 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    920 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    2043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6423 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3289 micro
Összesen 15999 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először is az elkészítéshez 2 napra lesz szükség. Két tortaformára lesz szükségünk egy 28, és 20 cm-re. A nagyobb piskótát 8 tojásból készítjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a kimért cukrot, de közben tovább verjük a fehérjét. Majd a habverést abba nem hagyva egyesével hozzádogozzuk a 8 tojássárgáját is. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy kézi habverővel óvatos mozdulatokkal kanalanként hozzádolgozzuk a lisztet is. Kipapírozott tortaformába töltjük és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
  2. Ugyanígy járunk el a 20 cm-es lappal is, csak azt 5 tojásból készítjük. Ha kisültek a lapok, félretesszük őket hűlni.
  3. Elkészítjük a fondantot. Először átszitáljuk egy teaszűrőn a porcukrot, mert nagyon fontos, hogy teljesen csomómentes legyen. Egy tálba beleteszünk kb. 1/2 kg porcukrot és mélyedést készítünk a közepébe. Egy lábasban vizet forralunk, és a gőz fölött egy kisebb edényben felolvasztjuk a citromlében elkevert zselatint. Ha elolvad, hozzáadjuk a mézet és a margarint. Folyamatosan kevergetjük, ha egyneművé vált, levesszük a forró gőzről, s hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor beleöntjük a porcukorba készített mélyedésbe és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, a maradék 40 dkg biztosan kell hozzá. Ha kész vagyunk, egy könnyen formálható, lágy gombócot kell kapnunk. Légmentesen becsomagoljuk és hűvös helyen legalább 6 órát pihentetjük. A hűtőben csak nyáron, mert nagyon megkeményedik.
  4. A krémhez egy nagyméretű hőálló tálban elkeverjük a tojások fehérjét a porcukorral. Gőz felé helyezzük és robotgéppel 5 percig verjük folyamatosan. Figyeljünk oda, mert a víznek forrnia kell. Ha letelt az 5 perc levesszük a gőzről a krémet, és továbbra is verjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl. Ezután hozzáadjuk a vajat. Gyönyörű fényes, habos vajkrémet kapunk. Fontos a vajkrém, mert a fondant bevonat csak a vajkrémen tapad meg.
  5. Kettéosztjuk a krémet, a fehéren maradt résszel majd a tortát vonjuk be, a másik felét olvasztott étcsokival ízesítjük. Fontos, hogy magas kakaótartalmú étcsokit használjunk, mert a krém már elég édes, nem kell bele több cukor.
  6. A kihűlt piskótákat legalább 3 részre vágjuk és megtöltjük a csokikrémmel. Majd bevonjuk őket fehér vajkrémmel és irány a hűtő egy éjszakára.
  7. Másnap egy vízbe mártott késsel teljesen egyenesre simítjuk a tetejét. Kinyújtjuk a fondantot kb. 3-4 mm vastagra és bevonjuk vele a tortákat. Óvatosan bánjunk vele, mert könnyen szakad és nehezen bírja a meleget. Ha túl kemény és nem tudjuk könnyen nyújtani, margarinos kézzel gyúrjuk át. Ha kész vagyunk a bevonattal, akkor az alsó tortán jelöljük be a felsőnek a helyét, és 3 db ostyarudat szúrjunk bele a tortába háromszög alakba, hogy ne süllyedjen bele a felső torta. Ha ezzel kész vagyunk, helyezzük rá a felső tortát.
  8. Ecsetet és ételfestéket elő, a maradék fondanttal és szárnyalhat mindenki fantáziája. Fontos: a festett fondantot vajkrémmel lehet a legegyszerűbben felragasztani a helyére. Ha elfogyott, tessék glazúrt készíteni (tojásfehérje porcukorral, mint a mézeskalács díszítésnél).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2764
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én 3 éves nagy fiam teljesen beleszerelmesedett a Chugginton című rajzfilmbe. De emeletes és csokis is kellett, hogy legyen. Hát így sikerült... De tényleg 2 napba telik az elkészítése.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...