r
Nosalty Logó

Chorizos édesburgonya-saláta lime-os öntettel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Chorizos édesburgonya-saláta lime-os öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 1397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Saláta

Dresszing

Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    15251 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1868 micro
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3374.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    1924 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    617 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    61004 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7473 micro
Összesen 1397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3704 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Saláta

Dresszing

Elkészítés

Saláta

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A kolbászt nem túl vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy tepsit kevés olajjal kikenünk, beleszórjuk a burgonyát és a chorizot, jól összekavarjuk. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és közben meg-meg kavargatva kb. 30-40 percig sütjük.
  3. A dresszinghez a chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk. A lime levet elkeverjük a chilivel, az áttört fokhagymával és sóval, majd apránként hozzákeverjük az olajat.
  4. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, vékony gyűrűkre vágjuk. A salátát megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugába megpörgetjük, majd falatnyi darabokra tépkedjük.
  5. A kolbászos burgonyát kivesszük a sütőből, kb. 10 percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a paprikát, hagymát és a salátát, meglocsoljuk a dresszinggel, és jól összekavarjuk. 30 percig hagyjuk állni. Sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3212
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nincs chorizonk, jó lesz a finom magyar paprikás kolbász is.

Hozzávalók

Saláta

Dresszing

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...