r
Nosalty Logó

Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

Összesen 1031 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

Összesen 5154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

Összesen 109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2389.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1031 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    329.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11946.2 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    4456 mg
  • Nátrium
    5082 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    1083 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1519 micro
Összesen 5154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

Elkészítés

Chilis marhagulyás

  1. A húst kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomot meghámozzuk, és kockára vágjuk. A mangalica szalonnát is felkockázzuk.
  2. Nagyobb lábosba a mangalica szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, és beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a reszelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot, sót, borsot, fűszerpaprikát, chiliszószt, fűszerköményt.
  3. Ezt mind elkeverjük, és felöntjük az alaplével, annyival, hogy ellepje.
  4. Engedjük, hogy felforrjon, majd kisebb lángra tesszük, és fedő alatt főzzük tovább.
  5. A vörösbort fél óra elteltével hozzáadjuk. Ha leforrja a levét, alaplével pótoljuk. Amikor már puha a hús, megszórjuk majoránnával, elkeverjük, és kész.

Kukoricás-krumplis knédli

  1. Meghámozzuk a krumplit, négyfelé vágjuk, és megfőzzük sós vízben.
  2. Leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az egész tojást, sót, kukorica finomlisztet, és összegyúrjuk.
  3. A deszkán kisebb rudakat formázunk belőle (nekem 3 db jött ki).
  4. Közben nagyobb lábosban vizet forralunk csipet sóval. Visszább vesszük a hőmérsékletet, és a gyöngyöző vízbe tesszük a rudakat, kb.10-12 percig főzzük fedő alatt, míg feljönnek a rudak.
  5. Majd kiszedjük, és felszeletelve tálaljuk a gulyáshoz.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3095
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 29.

Ajánló

Kevert savanyúságot ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel
Smaragd konyha 149 recept

A pikánsan erős marhagulyás a knédlivel kiválóan laktató ebéd. A családnak nagyon ízlett. 

Hozzávalók

Chilis marhagulyás

Kukoricás-krumplis knédli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...