Chilis marhagulyás kukoricás-krumplis knédlivel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Chilis marhagulyás
-
240g marhalapocka317 kcal
-
197 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2 kcal
-
2g chiliszósz0 kcal
-
40g vörösbor34 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
28 kcal
Kukoricás-krumplis knédli
-
200g burgonya116 kcal
-
80g kukoricaliszt290 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
1031
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Chilis marhagulyás
-
1200g marhalapocka1584 kcal
-
150g mangalica szalonna983 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11 kcal
-
10g chiliszósz2 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
1000g marha alaplé0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Kukoricás-krumplis knédli
-
1000g burgonya578 kcal
-
400g kukoricaliszt1452 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
5154
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Chilis marhagulyás
-
26g marhalapocka34 kcal
-
3.2g mangalica szalonna21 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.5g paradicsom1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.2g chiliszósz0 kcal
-
4.3g vörösbor4 kcal
-
21.6g marha alaplé0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Kukoricás-krumplis knédli
-
21.6g burgonya12 kcal
-
8.7g kukoricaliszt31 kcal
-
1.2g tojás1 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
109
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.8 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2389.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 891 mg
-
Nátrium 1016 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 453.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 1544 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
1031
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 329.2 g
Zsír
-
Összesen 203.2 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11946.2 g
-
Cink 75 mg
-
Szelén 360 mg
-
Kálcium 961 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 935 mg
-
Foszfor 4456 mg
-
Nátrium 5082 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2266.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 134 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 918 micro
-
Kolin: 1083 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 329 micro
-
β-karotin 2440 micro
-
β-crypt 262 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1519 micro
Összesen
5154
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 167 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Chilis marhagulyás
-
1.2 kg marhalapocka
-
15 dkg mangalica szalonna
-
3 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db paradicsom
-
1 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 teáskanál chiliszósz
-
2 dl vörösbor
-
1 l marha alaplé
-
2 csipet majoranna
-
2 ek napraforgó olaj
Kukoricás-krumplis knédli
-
1 kg burgonya
-
40 dkg kukoricaliszt
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
Chilis marhagulyás
- A húst kockákra vágjuk. A hagymát és fokhagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsomot meghámozzuk, és kockára vágjuk. A mangalica szalonnát is felkockázzuk.
- Nagyobb lábosba a mangalica szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, és beletesszük a húst, fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a reszelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot, sót, borsot, fűszerpaprikát, chiliszószt, fűszerköményt.
- Ezt mind elkeverjük, és felöntjük az alaplével, annyival, hogy ellepje.
- Engedjük, hogy felforrjon, majd kisebb lángra tesszük, és fedő alatt főzzük tovább.
- A vörösbort fél óra elteltével hozzáadjuk. Ha leforrja a levét, alaplével pótoljuk. Amikor már puha a hús, megszórjuk majoránnával, elkeverjük, és kész.
Kukoricás-krumplis knédli
- Meghámozzuk a krumplit, négyfelé vágjuk, és megfőzzük sós vízben.
- Leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az egész tojást, sót, kukorica finomlisztet, és összegyúrjuk.
- A deszkán kisebb rudakat formázunk belőle (nekem 3 db jött ki).
- Közben nagyobb lábosban vizet forralunk csipet sóval. Visszább vesszük a hőmérsékletet, és a gyöngyöző vízbe tesszük a rudakat, kb.10-12 percig főzzük fedő alatt, míg feljönnek a rudak.
- Majd kiszedjük, és felszeletelve tálaljuk a gulyáshoz.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3095
- Feltöltés dátuma: 2015. november 29.
Ajánló
Kevert savanyúságot ajánlok hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
A pikánsan erős marhagulyás a knédlivel kiválóan laktató ebéd. A családnak nagyon ízlett.