Chilis bab ahogy Kenny készíti
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
125g fehérbab416 kcal
-
30 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
500g fehérbab1665 kcal
-
120 kcal
-
200g csemegekukorica172 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g tabasco szósz1 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
6.9g füstölt szalonna45 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
23.1g darált sertéshús42 kcal
-
23.1g fehérbab77 kcal
-
23.1g passzírozott paradicsom6 kcal
-
9.2g csemegekukorica8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g tabasco szósz0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2247.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 324.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 529 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 18012 micro
-
Lut-zea 385 micro
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 243.6 g
Zsír
-
Összesen 182.5 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8990.5 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 1404 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 1234 mg
-
Foszfor 3113 mg
-
Nátrium 2959 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.2 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 92 mg
VÍZ
-
Összesen 1296.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2117 micro
-
Kolin: 793 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 1932 micro
-
β-crypt 252 micro
-
Likopin 72048 micro
-
Lut-zea 1540 micro
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 3328 micro
-
Lut-zea 71 micro
Hozzávalók
-
15 dkg füstölt szalonna
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
2 közepes db vöröshagyma
-
0.5 kg darált sertéshús
-
3 db babérlevél
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Szalonnát, fokhagymát és a paradicsomot felaprítjuk. Én a bőrét is hozzáadom, mert kiválóan kiadja a füstölt ízt, illetve én azért meg is eszem a végén.
- A vöröshagymákat megpucoljuk, és felezzük, majd csíkokra szeljük. Szeretem ha megmaradnak a hagymacsíkok egyben a készételben, ezért itt nem kell a klasszikus apró hagymát kockázni.
- A felaprított szalonnát, fokhagymát, paradicsomot és a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Ahogy fent írtam a cél, hogy a hagyma a végéig megmaradjon, tehát nem kell teljesen pépesre dinsztelni.
- Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk (nem elfeledve, hogy a szalonnától azért már van benne egy kis só).
- Ahogy a hús levet eresztett, jöhet rá a babérlevél.
- Ha nem paradicsomos babkonzervet választottunk, akkor azt lemossuk, és hozzáadjuk az ételhez.
- Néhány keverés után jöhet bele a paradicsompüré, majd borsozzuk. Én a paradicsompüré savanykás ízét szeretem megtörni egy kis ketchuppal, ami ezen a ponton kerül bele.
- Most adjuk hozzá a csípős Tabasco-t (ez a szósz ecetes, így ha valaki nem szereti a csípőset /mint a feleségem/ az a szósz helyett tegyen hozzá két kupak ecetet, mivel az nagyon kiemeli az ízeket).
- Az egészet összeforraljuk kb. fél óra alatt.
- A legeslegvégén hozzáadjuk a kukoricát, amivel már csak annyit főzzük, hogy a kukorica felmelegedjen.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 111461
- Feltöltés dátuma: 2013. május 12.
Ajánló
A NoSalty-n található házi kenyerekből ajánlok hozzá ízlés szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mivel egy nemzetközi cégnél dolgozom, egyszer előfordult, hogy egy mexikói kollega látogatott el hozzánk, akit meghívtam magunkhoz egy vacsorára. Munka után kellett valami gyorsat készítenem, ezért választottam reflexből a chilis babot. Csak mikor már készítettem a kaját, ugrott be, hogy a mexikói konyha "zászlóshajóját" készítem egy mexikóinak, így megragadtam az alkalmat, hogy megkérdezzem tőle, hogy mi köze van az ételnek, amit keverek egy valódi chilihez. Megnyugtatott, hogy amiben hús és bab van, azt már chilinek lehet nevezni, annyiféle módon készítik náluk. Szerencsére sikere lett, így büszkén mondhatom, hogy a recept mexikói által jóváhagyott verzió. A fenti történettől eltekintve nagyon szeretem ezt a receptet bográcsban is készíteni, mert nem kell sok előkészület, így a főzés mellett lehet a vendégekkel is foglalkozni, a végén mégis tartalmas ételt lehet felszolgálni.