r
Nosalty Logó

Chilis bab ahogy Kenny készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kenny
Chilis bab ahogy Kenny készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    18012 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8990.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1234 mg
  • Foszfor
    3113 mg
  • Nátrium
    2959 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    1296.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2117 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1932 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    72048 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 4088 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    3328 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szalonnát, fokhagymát és a paradicsomot felaprítjuk. Én a bőrét is hozzáadom, mert kiválóan kiadja a füstölt ízt, illetve én azért meg is eszem a végén.
  2. A vöröshagymákat megpucoljuk, és felezzük, majd csíkokra szeljük. Szeretem ha megmaradnak a hagymacsíkok egyben a készételben, ezért itt nem kell a klasszikus apró hagymát kockázni.
  3. A felaprított szalonnát, fokhagymát, paradicsomot és a vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. Ahogy fent írtam a cél, hogy a hagyma a végéig megmaradjon, tehát nem kell teljesen pépesre dinsztelni.
  4. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk (nem elfeledve, hogy a szalonnától azért már van benne egy kis só).
  5. Ahogy a hús levet eresztett, jöhet rá a babérlevél.
  6. Ha nem paradicsomos babkonzervet választottunk, akkor azt lemossuk, és hozzáadjuk az ételhez.
  7. Néhány keverés után jöhet bele a paradicsompüré, majd borsozzuk. Én a paradicsompüré savanykás ízét szeretem megtörni egy kis ketchuppal, ami ezen a ponton kerül bele.
  8. Most adjuk hozzá a csípős Tabasco-t (ez a szósz ecetes, így ha valaki nem szereti a csípőset /mint a feleségem/ az a szósz helyett tegyen hozzá két kupak ecetet, mivel az nagyon kiemeli az ízeket).
  9. Az egészet összeforraljuk kb. fél óra alatt.
  10. A legeslegvégén hozzáadjuk a kukoricát, amivel már csak annyit főzzük, hogy a kukorica felmelegedjen.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 111461
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Ajánló

A NoSalty-n található házi kenyerekből ajánlok hozzá ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel egy nemzetközi cégnél dolgozom, egyszer előfordult, hogy egy mexikói kollega látogatott el hozzánk, akit meghívtam magunkhoz egy vacsorára. Munka után kellett valami gyorsat készítenem, ezért választottam reflexből a chilis babot. Csak mikor már készítettem a kaját, ugrott be, hogy a mexikói konyha "zászlóshajóját" készítem egy mexikóinak, így megragadtam az alkalmat, hogy megkérdezzem tőle, hogy mi köze van az ételnek, amit keverek egy valódi chilihez. Megnyugtatott, hogy amiben hús és bab van, azt már chilinek lehet nevezni, annyiféle módon készítik náluk. Szerencsére sikere lett, így büszkén mondhatom, hogy a recept mexikói által jóváhagyott verzió. A fenti történettől eltekintve nagyon szeretem ezt a receptet bográcsban is készíteni, mert nem kell sok előkészület, így a főzés mellett lehet a vendégekkel is foglalkozni, a végén mégis tartalmas ételt lehet felszolgálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...