r
Nosalty Logó

Chili con carne O'Brien konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
O'Brien
Chili con carne O'Brien konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1111 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6673 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1111 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    361.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.1 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10201.1 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    1355 mg
  • Foszfor
    5221 mg
  • Nátrium
    2146 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

VÍZ

  • Összesen
    2014.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2958 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 6673 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1241 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörösbabot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a mangalica szalonnát vékonyra szeleteljük. A vékony szalonna-szeletekkel kibéleljük a lábost, majd erre ráöntjük a kókuszzsírt. Elkezdjük kiolvasztani zsiradékot a szalonnából. Amikor a zsír kiolvad és forrásban van, akkor tesszük ebbe bele a kockázott vöröshagymát dinsztelésre, ha már üveges és kissé krémszerű az állaga, ekkor tesszük bele a darált húst.
  3. A húst sóval, valamint borssal fűszerezzük, és ha a hús megfehéredett, akkor hozzákeverjük az őrölt paprikaport, illetve a havaneró paprikaport vagy szószt.
  4. A húshoz hozzáöntjük, és jól elkeverjük a paradicsompürét, majd pár perc múlva a római köményt is, ezt követően felöntjük a sörrel, ismét alaposan keverjük, és beletesszük az előző nap beáztatott babot, tovább keverjük.
  5. Beletesszük a fahéjrudakat, a babérleveleket és a szárított lestyánt. Lábost lefedjük, lassú tűzön főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Mindeközben sűrűn kevergetjük, nehogy az alja odakapjon.
  6. Ha a főzés során a sör elfőne, akkor azt kis hozzáöntéssel pótoljuk. Ha a bab és a hús már megfőtt, és a leveses állaga már beragusodott, akkor a végén beletesszük az apróra tört étcsokoládét, majd azt jól elkeverjük.
  7. Az elkészült csilis babból érdemes kivenni a fahéjrudakat. Tálaláskor egy evőkanál tejfölt teszünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1665
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 26.

Ajánló

Száraz, testes vörösbort ajánlok mellé, pl: Cabernet Franc.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
O'Brien 3 recept

A mexikói étkek közül az egyik nagy kedvencem a Chili con carne, azaz a Csilis bab. Összeállítottam remélhetőleg egy különleges verziót, amely számos autentikus összetevőt tartalmaz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...