Chili con carne O'Brien konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
O'Brien
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
133g darált marhahús189 kcal
-
218 kcal
-
117g vörösbab393 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
10g fokhagyma13 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g paradicsomszósz12 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sör43 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
17g kókuszzsír149 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
1111
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
800g darált marhahús1136 kcal
-
200g mangalica szalonna1310 kcal
-
700g vörösbab2359 kcal
-
450g vöröshagyma164 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
300g paradicsomszósz72 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
600g sör258 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
100g kókuszzsír892 kcal
-
120g tejföl238 kcal
Összesen
6673
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
23.8g darált marhahús34 kcal
-
39 kcal
-
20.8g vörösbab70 kcal
-
13.4g vöröshagyma5 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8.9g paradicsomszósz2 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.9g sör8 kcal
-
0.9g étcsokoládé5 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
3g kókuszzsír27 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
Összesen
199
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1700.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 870 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 335.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6948 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
1111
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 361.9 g
Zsír
-
Összesen 324.1 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 741 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10201.1 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 1026 mg
-
Vas 75 mg
-
Magnézium 1355 mg
-
Foszfor 5221 mg
-
Nátrium 2146 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 546.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 121 mg
VÍZ
-
Összesen 2014.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2958 micro
-
Kolin: 1312 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 822 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 41685 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
6673
kcal
- 11% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1241 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg darált marhahús
-
20 dkg mangalica szalonna
-
70 dkg vörösbab
-
5 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes fej fokhagyma
-
5 db babérlevél
-
2 db fahéjrúd
-
3 teáskanál római kömény
-
1 teáskanál lestyán
Elkészítés
- A vörösbabot egy éjszakára beáztatjuk.
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a mangalica szalonnát vékonyra szeleteljük. A vékony szalonna-szeletekkel kibéleljük a lábost, majd erre ráöntjük a kókuszzsírt. Elkezdjük kiolvasztani zsiradékot a szalonnából. Amikor a zsír kiolvad és forrásban van, akkor tesszük ebbe bele a kockázott vöröshagymát dinsztelésre, ha már üveges és kissé krémszerű az állaga, ekkor tesszük bele a darált húst.
- A húst sóval, valamint borssal fűszerezzük, és ha a hús megfehéredett, akkor hozzákeverjük az őrölt paprikaport, illetve a havaneró paprikaport vagy szószt.
- A húshoz hozzáöntjük, és jól elkeverjük a paradicsompürét, majd pár perc múlva a római köményt is, ezt követően felöntjük a sörrel, ismét alaposan keverjük, és beletesszük az előző nap beáztatott babot, tovább keverjük.
- Beletesszük a fahéjrudakat, a babérleveleket és a szárított lestyánt. Lábost lefedjük, lassú tűzön főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Mindeközben sűrűn kevergetjük, nehogy az alja odakapjon.
- Ha a főzés során a sör elfőne, akkor azt kis hozzáöntéssel pótoljuk. Ha a bab és a hús már megfőtt, és a leveses állaga már beragusodott, akkor a végén beletesszük az apróra tört étcsokoládét, majd azt jól elkeverjük.
- Az elkészült csilis babból érdemes kivenni a fahéjrudakat. Tálaláskor egy evőkanál tejfölt teszünk a tetejére.
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1665
- Feltöltés dátuma: 2017. március 26.
Ajánló
Száraz, testes vörösbort ajánlok mellé, pl: Cabernet Franc.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
O'Brien
3 recept
A mexikói étkek közül az egyik nagy kedvencem a Chili con carne, azaz a Csilis bab. Összeállítottam remélhetőleg egy különleges verziót, amely számos autentikus összetevőt tartalmaz.